Drømmen om Hillsong Leder

Vi må snakke litt om denne suksessen.

Hillsong er et verdensomspennende menighetsnettverk grunnlagt av Brian og Bobbie Houston i Sydney, Australia.

Menighetsnettverket  har klart å knekke en rekke kulturelle koder, og framstår som en svært attraktiv menighet for mange, uten å fire på den tydelige forkynnelsen.

Overalt hvor Hillsong-menigheter dukker opp, flokker unge mennesker til, og stadig hører vi historier om kjente mennesker innen media og underholdningsindustri som har besøkt Hillsong sine gudstjenester, og funnet seg til rette i menighetens tidsriktige uttrykk.

Selv har jeg tatt meg i å dagdrømme om at det fantes en Hillsong-menighet i nabolaget, og jeg vil anbefale alle som har mulighet å besøke en slik menighet, for å bli inspirert av hva de gjør.

Men drømmen om Hillsong kan også få noen litt komiske utslag, som når ungdomsgruppen på elleve i en bygd langt inne i skogen legger opp samlingene sine som lovsangskonserter á la Hillsong, med fem mann på scenen, én på lyd, én på lys og fire tilhørere i salen.

Kanskje kunne det enkle vært det beste også her, og kanskje skylder vi ungdomslederne våre å gi dem trygghet for at tilbedelse og fellesskap over en åpen bibel i en menighetskjeller er godt nok, selv om det ikke ligner på Hillsong i det hele tatt.

Drømmen om Hillsong fyller ikke bare ungdommene. Verden over ser vi begeistrede ledere som ønsker å kopiere det Hillsong gjør.

I stedet for å bli inspirert av det genuine Gud har gjort gjennom ekteparet Houstons lydighet, og å søke Gud om retning og kreativitet for egen tjeneste, kopieres slagord, strukturer og klesstil. At Hillsongs suksessrike ferd er brolagt med bønn, prøvelser og tøff lydighet, er ikke lett å se for alle. Og Peter Halldorfs ord om at en kristen leder kun leder i kraft av de arrene livet med Kristus har etterlatt i hans kropp og sjel, kan bli hår i suppa på jakt etter rask vekst.

Verden over ser vi begeistrede ledere som ønsker å kopiere det Hillsong gjør.

Lars Christian Gjerlaug - redaktør i Korsets Seier

Drømmen om Hillsong har etterlatt seg mye godt. Mange menigheter har tatt nødvendige valg om å framstå mer tidsriktige og åpne. Lovsangen fra Hillsong har velsignet tusenvis av lovsangere i menighetene våre, og Houstons undervisning har gitt oss mye. Faren er at drømmen om Hillsong kan distrahere oss fra å være kreative, gripe de mulighetene som finnes lokalt, og å søke Gud om hans plan.

De siste ukene har vi i KS skrevet om tre norske satsinger som har berørt tusenvis av mennesker. På Ekeberg har Jesus-klubben Kåffa blitt en trygg base for hundrevis av barn og voksne. Kor-satsingen Soul Children når hundrevis av familier i hele landet med sin tydelige sang, og konseptet HalloVenn samlet i år over 20.000 mennesker til meningsfull fest. Verken fotball, kor eller utkledningsfester for barn er spektakulært, men når enkeltmennesker bærer fram det Gud har lagt dem på hjertet, velsigner han det.

Den viktigste inspirasjonen vi kan få fra Hillsong, er at Gud fortsatt handler gjennom sitt folk, og at han er trofast når vi tør å gå på hans kall.

kommentarer


Anbefalte innlegg