Søppel og triste historier Leder
Gjør deg tilgjengelig for sinnets fornyelse.

 

Jo flere kanaler det stadig større tv-møbelet får i stuene våre, desto dårligere blir utvalget av kvalitetsprogram. Jeg føler meg undervurdert og forurettet av at verdens tv-selskaper synes det er greit å servere timevis med søppel-tv til oppegående mennesker anno 2015. Enda verre er det at så mange av oss velger å bruke verdifull tid på  å bli underholdt av det!

Hvor mange syke samlere må jeg eksponeres for? Triste mennesker som fyller sine en gang fine hus med søppel, råtnende mat og kakkerlakker? Hvorfor mener tv-produsentene at jeg bør innta kveldskaffen mens jeg ser på eksperter og triste familiemedlemmer som graver i søppel og triste historier?

Hvis jeg vil, kan jeg hver dag grafse i mennesker med uvanlig utseende, som prøver å få seg en date, eller syke overvektige som viser fram sin triste elendighet på utstilling. I Paradise hotel og Big Brother kan uansvarlige ungdommer ha sex med hvem de vil, foran tv-seerne, og i Luksusfellen drar mennesker som nekter å bli voksne fram regningsbunkene som de ikke engang har turt å vise seg selv, før tv kom på besøk!

Samtalene er fulle av tomhet. Alle er misfornøyde og triste.

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Jeg ønsker egentlig ikke å vite hvor mange av oss som daglig følger realityserien «Keeping up with the Kardashians». En familie som med sin glamour, rikdom og kjendisstatus byr på sitt dysfunksjonelle familieliv der livet handler om en overfladisk livsstil, meningsløse krangler, innholdsløse samtaler og flaue holdninger målbåret av umodne, selvfikserte narsissister. Blant de stakkars botox-sprengte familiemedlemmene  finner vi det totale fravær av et sunt familieliv, gode relasjoner, trofasthet og gode verdier. Det motsatte eksponeres i rikelig monn. Samtalene er fulle av tomhet. Alle er misfornøyde og triste.

Bibelen snakker om sinnets fornyelse. «Og skikk dere ikke lik denne verden, men bli forvandlet ved at deres sinn fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som Han har behag i, det fullkomne». (Romerne 12:2).

Guds ord utfordrer oss til målbevisst å utsette oss for påvirkning fra himmelske kanaler slik at vi kan leve våre liv påvirket av Guds tanker og verdier. Det oppfordrer oss også til å søke det som «er der oppe» framfor det som preger verden rundt oss.

Som Jesu etterfølgere må vi selv ta valg som utsetter oss for mer påvirkning fra Gud enn fra våre omgivelser.

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Det er Gud som fornyer våre sinn, men som Jesu etterfølgere må vi selv ta valg som utsetter oss for mer påvirkning fra Gud enn fra våre omgivelser. Vi velger bort påvirkningskanaler som forsøpler vårt sinn og påvirker oss på tvers av bibelens verdier og tanker. Vi sløser ikke bort tiden med å la oss underholde i timevis av søppel-tv med mennesker som lever meningsløse og superegoistiske liv.

Vi har tenkt igjennom og er bevisste på hva vi tillater vårt sinn å bli påvirket av. Vi tar gode valg som gjør det enklere for oss å leve fokusert på oppdraget enhver etterfølger av Jesus har fått:

Å leve slik at mennesker rundt oss får øye på Jesus. KS

 

kommentarer


Anbefalte innlegg