Menighetsplanterne Reportasjen
– Menighetsplanting står ikke i kalenderen. Det er en måte å leve på.

 

– Her blant hyllene på Kiwi hadde jeg den aller første samtalen med en dame i nabolaget. Nærbutikken blir en viktig arena framover, konkluderer Lotte Pedersen.

Hun navigerer kjent mot fruktdisken og appelsinene i nærbutikken i ytre bydel i Ålesund. Børre nikker vennlig til kassadamen før han slentrer etter.

Lotte og Børre solgte nettopp huset sitt på Moa utenfor Ålesund. Tre dager seinere kjøpte de sin nye bolig i ytre bydel. Nå er det alvor. Likevel sitter latteren løst når Korsets Seier blir med Lotte og Børre Pedersen til deres nye misjonsmark.

HÅBERG: Ansettelse fra lederrådet viser satsning på menighetsplanting.

Et område i vekst

Vi befinner oss i Ålesunds ytre bydel, nærmere bestemt i  områdene Aspøya og Hesøya. Her bor det 7.400 mennesker og over halvparten er mellom 19 og 39 år.

Området består av en god blanding unge etablerte familier i eneboliger, en litt mer slitt bydel med blokkbebyggelse og industri, og en høy prosentandel innvandrere. En del sosiale utfordringer. Et vekstområde for barn og unge. 35 ulike nasjonaliteter på ungdomsskolen.

Området er i utvikling. Det finnes ingen annen oppegående frimenighet her.

Nå bruker vi mye tid på å rydde opp i livene våre.

Børre og Lotte Pedersen - planter kirke i Ålesund

Ekteparet Pedersen er i disse dager i ferd med å omstille seg til sin nye hverdag som pionerer og menighetsplantere. Ved kjøkkenbordet i sitt nye hjem har de allerede bedt med en kvinne til frelse. Flere andre i nærmiljøet har blitt kristne i det siste. Et eget team er etablert og har startet samlinger. Nå er de spente på fortsettelsen.

– Nå bruker vi mye tid på å rydde opp i livene våre. Hvordan skal dette se ut nå? Å plante menighet er jo ikke en aktivitet. Det er et liv. En livsstil. Vi er i ferd med å skifte livsstil.

Graver opp igjen pionérånden

For fem uker siden ble Lotte (41)  og Børre (40)  Pedersen offisielt innsatt som områdepastorer for den planlagte nyplantingen av sin hjemmemenighet Pinsekirken Filadelfia i Ålesund. Det var en stor dag da de to kunne presentere teamet som skal plante den første av de to nye kirkene ut fra Pinsekirken.

For to år siden satte menigheten seg nemlig som mål å plante to nye menigheter på fem år. Målsetningen var inspirert av Pinsebevegelsens menighetsplantingsstrategi presentert på Led 13. Innen år 2020 burde det plantes 50 nye pinsemenigheter i Norge.Ålesund ville ta sin del.

Like fullt er satsningen en bestemmelse fra Filadelfias side om å grave opp igjen pionerånden som preget den første tiden av dens historie.

– Filadelfia er nesten hundre år…

  • Les om reisen fra kall til menighetsplanting som krever tro, kunnskap og struktur. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer