Forsvarte korset – kastet i fengsel Samfunn
Moren til den fengslede menneskerettsadvokaten Zhang Kai trygler om nåde.

 

ao-huan-church-taizhouNETT

KAPPER KORS: Flere titalls store kors har blitt revet ned fra kirkebygg av lokale myndigheter rundt om i Kina. For eksempel ble 20 kors tatt ned i løpet av tre uker i byen Wenzhou i sørøstlige Kina. Bystyre vil ikke at kors skal dominere byens «skyline».

Zhang Kai fengslet av kinesisk politi i august i august. Han er leder for gruppen «Lawyers for Protection of the Cross», som bistår kirker som har fått ordre om å fjerne korsene fra bygningene sine.

Dette skjer etter at etter at kinesiske myndigheter bestemte seg for å slå ned på religiøse symboler og fjerne dem fra synsranden, skriver Christianity Today.

250 advokater og pastorer fengslet

Ifølge China Aid kan Zhang og hans assistent Liu Peng vente seg seks måneder i såkalt «svart fengsel», der problematiske samfunnsborgere gjemmes unna. De to er siktet for ordensforstyrrelse samt å drive spionvirksomhet.

Zhang er en av over 250 advokater, pastorer og menneskerettsaktivister som har blitt fengslet etter at kinesiske myndigheter satte i gang jobben med å fjerne kors i juli i år.

Jeg tenker ikke på annet enn at jeg savner deg.

Mor til Zhang Hai - kjent kinesisk menneskerettighetsadvokat

– Ser stadig skyggen din

Nå har Zhangs mor skrevet og publisert et åpent brev til sønnen:

Verken dine advokater eller jeg har noen som helst anelse om hvor du befinner deg eller hvordan du har det. Jeg er sønderknust. Jeg tenker ikke på annet enn at jeg savner deg. Jeg skulle ønske jeg var rolig og kontrollert, men jeg ser stadig skyggen av deg foran øynene mine.

Videre skriver hun:

Du bekjemper sosial urettferdighet og tar store sjanser. Var det nødvendig?  Må du utsette deg for mer press? Men du sa: Dersom en soldat visste at han måtte bekjempe fienden på slagmarken, hadde han ikke gått? Jeg må gjøre dette og jeg kan ikke frykte risikoen. Jeg må tørre gjøre det riktige.

MISJON: Kineserne stormer frem.

– Fortæres av frykt

Enn så lenge er Zhangs skjebne uviss.

«Jeg er veldig redd og bekymret for situasjonen. Mine venner og kollegaer kaller deg «min gode sønn. Jeg burde vært stolt, men i stedet fortæres jeg av frykt», skriver moren. KPK

 

kommentarer