Jesus Loves Electro i Guatamala. Kultur
Jesus Loves Electro åpnet dansegulvet for 11.000 entusiastiske ungdommer i Guatemala City.

 

Guttene i Jesus Loves Electro, som med blandingen av lovsang og elektronisk dansemusikk har vunnet seg fans over hele verden, spilte denne helga i Guatemala.

På festivalen LumiNation i Guatemala City spilte de norske dj-ene for mer enn 11.000 elleville tilskuere på det som er den største kristne festivalen i Latin-Amerika.

LES MER: Kristne topper iTunes.

Via Youtube

Arrangøren er menigheten Casa Dios som med sine 25 000 medlemmer er den største og hurtigst voksende menigheten i landet. Jevnlig kringkastes deres gudstjenester til millioner av hjem via tv-skjermen.

– Hvordan kom dere i kontakt med denne festivalen?

– De hadde sett noen videosnutter av oss på Youtube, og tok kontakt. Å få lede denne skaren av elleville latin-amerikanere i lovsang og fortelle dem om Jesus, var en total «klype seg i armen»-opplevelse, forteller Kjetil Larsen direkte fra Guatemala.

Sammen med seg har han Casper Cornelius Roalsvig Vasbotten, Ole José Norum og Simon Casper Østerhus. Samt et teknisk crew.

Hjertet bak er å formidle Jesus til dagens ungdomsgenerasjon

Kjetil Larsen - Jesus Loves Electro

Kvalme og jet-lag

Siden bandet gjorde sin første spede opptreden på en påskeleir med Ungfila i 2010, har snøballen virkelig rullet fort for de dedikerte guttene. Med tusenvis av fans verden over og opptredener på Europas største kristne festivaler har de gitt et nytt lovsangs-uttrykk til ungdommer som ikke kjenner seg igjen i den typiske lovsangsstilen som dominerer moderne menigheter.

Men livet på turné er ikke bare gøy og moro, skal vi tro bandets kaptein.

– Rett før vi gikk på scenen denne helga lå vi strødd rundt etter et hektisk døgn med jetlag, kvalme, tekniske prob-lemer og tidsnød. Da vi gikk på scena hadde vi mikrofonen i den ene hånden og spy-bøtta i den andre. Er det noe jeg er stolt av, så er det hvor dedikert hver enkelt av oss er, forteller Kjetil.

– Hvor går veien videre for dere?

– Vi ber hele tiden om at Gud skal få sin vei med oss. På fem år har vi gått fra å være et gutteroms-prosjekt til å stå på store scener i hele verden. Hva som ligger foran, vet vi ikke. Men hjertet bak er å formidle Jesus til dagens ungdomsgenerasjon, og å gjøre det på en måte som både treffer dem og berører. KS

 

kommentarer