Mamma Afrika Nyheter

Heidi Baker lever i vekkelse og har plantet tusenvis av menigheter. Hjemme ligger ektemannen dødssyk.

Foto: Asbjørn Furre

– Jeg vokste opp på solsiden. Foreldrene mine var velutdannede bohemer, og familien vår hadde egen privat strand i Laguna Beach i California. Men som 16-åring fikk jeg møte Jesus, og siden det har han blitt mitt liv, sier Heidi Baker og bryter ut i et spontant og lett gjenkjennelig gledesrop.

Å si at Heidi Baker har en karismatisk personlighet, er å underdrive. Kvinnen, som blir beskrevet som Afrikas Moder Theresa, som har overoppsyn med mer enn 10.000 menigheter og som hver dag gir mat, omsorg og skolegang til flere tusen barn i Mosambik, formelig lyser av Guds godhet og fred.

Vi har fått et intervju på det premisset at hun kan få snakke mer om Jesus enn om seg selv.

Rett i fengsel

Heidi Baker

MAMMA AFRIKA: Heidi Baker blir beskrevet som «Afrikas Mor Teresa». Foto: Iris Global.

– Oppveksten blant vellykkede familier på den amerikanske solkysten ga Heidi en trang til å utforske andre kulturer. Som 16-åring var hun på studentutveksling i Sveits der hun studerte ballett. Senere samme år bodde hun blant indianere i et naturreservat, og det var der hun møtte Jesus. Og derfra var det bare Jesus.

– Dagen etter at jeg ble frelst, møtte jeg noen pinsevenner fra hellighetsbevegelsen som passet på at jeg både ble fylt av Den Hellige Ånd, og byttet buksene med skjørt, sier Heidi og smiler.

Deretter begynte hun å reise på misjonsturer med den lokale menigheten ved enhver anledning.

De siste årene har vært spesielt tøffe for familien vår. Rolland er svært alvorlig syk, og den ene datteren vår har også fått malaria.

Heidi Baker - amerikansk misjonær, forfatter og forkynner

På den første turen ble hun fengslet for å forkynne evangeliet på offentlig plass i Mexsico.

Senere skulle hun bli offer for flere fengslinger, forsøk på steining, sult og båthavari, men det visste hun ikke da.

Startet i Asia

I 1980 startet Heidi og ektemannen Rolland misjonsorganisasjonen Iris Minestries. Rolland er fjerde generasjon Asia-misjonær, og deres første felles hjemsted ble i Indonesia. Der var det arbeid blant gatebarn og uteliggere som ble fokus.

Sammen med Rolland har Heidi tjent som misjonær i 35 år. De siste 18 årene har hun fått se en vekkelse av enorme proposjoner.

Guds metode

Midt i vekst og mirakler er det dramatiske dager i familien Baker. Ektemannen Rolland fikk for noen år siden en svært alvorlig malaria som også har påvirket ham mentalt.

Om det ikke skjer et under, går han i forveien til himmelen.

– Hvordan klarer du å leve i dette spennet av en kjærlig Gud, og beinharde realiteter?

– Vi står alle i vanskelige ting. De siste årene har vært spesielt tøffe for familien vår. Rolland er svært alvorlig syk, og den ene datteren vår har også fått malaria. På senteret har flere av våre kjære barn dødd. Skipet vi bruker til å frakte mat har sunket og flyet vårt har krasjet, for å nevne noe. Men midt i dette kan jeg klynge meg til Gud.

Heidi tar en slurk vann før hun fortsetter.

– Guds metode er mennesker. Han kunne valgt å bruke trær eller fjell til å rope ut evangeliet, men han valgte mennesket. For meg er det ingenting som proklamerer evangeliet sterkere enn når mennesker som opplever storm og tragedier fortsetter å tilbe og elske Jesus. Om det er Guds ønske at mitt liv skal være slik, så gjør jeg det for ham. Vi lever jo ikke lenger selv, sier Heidi og sprekker opp i et stort smil.

  • Les om Heidi Bakers vitnesbyrd, blant annet om «slangemannen» som ble kristen, i papirutgaven av Korsets Seier! Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer