– Kristne og muslimske flyktninger bør bo adskilt Samfunn
Konflikter mellom religiøse grupper på tyske asylmottak tar en tysk polititopp nå til orde for å skille kristne og muslimske flyktninger fra hverandre.

– Jeg tror det vil være fornuftig å innkvartere flyktninger på ulike steder, med utgangspunkt i religionen deres, sier Jörg Radek, nestleder i politiets fagforening, til den tyske avisen Die Weldt.

LES MER: – Krise trumfer innvandringsdebatten.

Flere konfrontasjoner

Han tenker da særlig på kristne og muslimer. Utspillet kommer etter dager med flere angrep på kristne flyktninger i flyktningmottak. Flere tyske politikere har etterlyst bedre beskyttelse for kristne, yazidier og andre minoriteter på asylmottakene.

For to uker siden ble 14 personer skadet i to ulike konfrontasjoner mellom flyktninger på mottaket i Kassel-Calden i det nordlige Tyskland, ifølge politiet.

I tillegg skal opp mot 200 syriske og afghanske flyktninger ha barket sammen i en konflikt på et mottak i Leipzig.

LES MER: – Endelig er det vekkelse i Midtøsten.

På bristepunktet

Flyktningkrisen har ført til et massivt arbeidspress på det tyske politiet. De må registrere nyankomne, roe konflikter og beskytte asylsøkere fra høyreekstreme og innvandringsfiendtlige demonstranter. Det har også vært gjentatte angrep på bygninger som brukes eller skal brukes av asylsøkere i landet den siste tiden.

Jörg Radek forteller at politiets kapasitet nå er på bristepunktet.

– Styrkene våre blir stadig oftere sendt ut til konfrontasjoner på asylmottak. Når det er 4.000 mennesker i et bygg som egentlig bare har plass til 750, fører dette til aggresjon, selv for små ting. Det kan oppstå vold på alt fra gangen til toalettet, sier Radek.

Offisielt forventer tyske myndigheter å motta 800.000 asylsøknader innen utgangen av året. Andre har spådd at det tallet vil passere millionen, skriver den britiske avisen The Telegraph. KPK

 

kommentarer