Vil fjerne «Gud velsigne militæret»-skilt Kristenliv
Skiltet befinner seg  den amerikanske marinebasen på Hawaii. Et slikt skilt krenker grunnloven, mener en gruppe.

Skrevet av Kristin Winther Jørgensen.

Velsignelses-skiltet møter besøkende og personell på marinebasen på Hawaii. Men nå mener altså en borgerrettighets-gruppe at dette ikke passer seg, og vil ha bort skiltet, skriver Christian Today.

På skiltet står det: «Gud velsigne militæret, deres familier og de sivile som jobber sammen med dem».

Den reelle trusselen kommer fra de som vil fjerne enhver referanse til Gud fra det offentlige rom

Ron Crews - pensjonert kapellan og daglig leder i religiøs frihet-organisasjon

Religiøs frihet

Gruppen, som kaller seg The Military Religious Freedom Foundation (MRFF), ønsker at alle i det amerikanske militæret skal få full religiøs frihet. De klaget på skiltet til øverstkommanderende på basen, oberst Sean Killeen, og nå vil de ha det fjernet.

Som en respons på dette brevet, sa kaptein Timothy Irish til Marine Corps Times at saken blir sett nærmere på. Det blir undersøkt om det har vært klager på skiltet tidligere, og om alle retningslinjer, lover og regler blir fulgt.

Den pensjonerte kapellanen Ron Crews, som for øvrig er daglig leder for en allianse for religiøs frihet, sier at MRFF feiltolker grunnloven. Han mener at bare noen som mistolker det grunnloven sier om fri utøvelse av religion, vil klage på et slikt skilt.

– Den reelle trusselen kommer fra de som vil fjerne enhver referanse til Gud fra det offentlige rom, selv de som er så ufarlige og oppløftende som denne.

FRANKLIN GRAHAM: – Voldsomt angrep på vår frihet.

– La stå

Han la til at slagordet Gud velsigne militæret bare er litt forskjellig fra det man finner i det offisielle nasjonale mottoet: In God we trust, på norsk: Vi stoler på Gud. Dette mottoet finner man igjen på pengene i USA, og hos domstolene.

– Fra landet vårt ble grunnlagt, har enhver president, inkludert president Obama, kalt på Gud for å velsigne Amerika. Vi håper at oberst Sean Killeen vil stå fast og la skiltet stå. KPK

 

kommentarer