Paradokset Samtalen
Daglig leder i Familie & Medier, Jarle Haugland (39), har aldri vært særlig interessert i media.   

Nedsunket i en i overkant dyp sofa inne på Cafe Tekehtopa på St. Olavs-plass i Oslo sitter Jarle Haugland og tar små slurker av en rykende varm kakao. Han kommer rett fra et kurs om «fund raising» (pengeinnsamling), noe han forresten ikke føler seg hundre prosent fortrolig med. Han er litt bekymret for at i iveren etter å få mennesker til å gi, kan metodene gli over i manipulasjon.

– Jeg vil at mennesker skal kjenne at det er Gud som leder dem til å gi. At de gir av glede og fri vilje, ikke av press eller manipulasjon, sier han.

Så smiler han og skifter fokus til det humoristiske faktum at bordflaten nesten rekker ham til brystet der han sitter i den lave sofaen.

– Vil du bytte plass?

– Nei, nei. Det er ikke hver dag jeg får mulighet til å føle meg som et barn, svarer han og ler hjertelig.

Jeg var livredd for å gå fortapt.

Jarle Haugland - daglig leder i Familie & Medier

Jesus ble hvilepunktet

Oppvokst i en aktiv bedehusfamilie i Kristiansand, ble bedehuslivet fort en naturlig og dessuten god del av Jarles livsrytme. Han deltok også tidlig på vekkelsesmøter der forkynnelsen stadig dreide seg om Jesu gjenkomst. Herlig som det var, førte det likevel til at Jarle som tenåring ble kastet hodestups ut i en i troskrise.

– Jeg var livredd for å gå fortapt.

I ettertid har Jarle lurt på om en psykolog ville si det var usunt at et barnesinn fryktet døden og fortapelsen, men uansett psykologiske vurderinger, ble det for Jarle et viktig skritt til frihet i Kristus.

HAUGLAND: Derfor er media krevende for kristne ledere.

– Jeg lyttet mye til Trygve Bjerkr-heims sang «Vær ikkje redd», og jeg forsto plutselig at frelsen ikke hvilte på meg og mine prestasjoner, men at alt handlet om Jesus og det han hadde gjort for meg. Det ble et vendepunkt. Livet fikk et hvilepunkt og en trygg forankring i Jesus.

Den etterlengtede hvilen i troen ga ham frihet til å tjene Gud, ikke ut fra streben for å bli bra nok, men ut fra glede og takknemlighet over alt Jesus hadde gjort for ham. Han gikk teologistudiet på Ansgarskolen, var ungdomspastor i åtte år i Betlehem (Bergen Indremisjon), og ble deretter daglig leder i Ungdom & Medier.

HAUGLAND OM 22. juli: «Harde kristne fronter.»

Bratt læringskurve

– Har du alltid vært medieinteressert?

Jarle ler.

– Egentlig er jeg ikke så interessert i media og har aldri vært det, men jeg er interessert i mennesker og deres gudsliv. Dermed blir mediene relevant fordi det opptar så stor del av våre liv. Jeg havnet i Ungdom og Medier via noen kjente som spurte om jeg kunne begynne der.

At han etter ni måneder skulle bli daglig leder for Familie & Medier, kom som en komplett overraskelse.

– Jeg traktet ikke etter den stillingen og var sikker på at noen andre kom til å begynne i den. Men vi trengte en leder, og jeg ble spurt.

– Så du ble kastet ut i det?

  • Les svaret og ukens Samtale. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her eller send ksabo på SMS til 2210.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg