En klassereise Samtalen

Misjonærbarnet daniel kjørberg siraj ble konsernsjef i OBOS på grunn av sine verdier. 

– Jesus var ikke introvert, men opptatt av folk.

Daniel Kjørberg Siraj lener seg tilbake i et kontor som virker mindre enn det er. Mengder med kontorrekvisita ligger enten oppi eller rett ved siden av halvfulle pappesker.

1. oktober blir Daniel konsernsjef i OBOS. Det innebærer flytting til konsernsjefens kontor.

Vet du, jeg tror man blir utsatt for like mange fristelser som fattig

Daniel Siraj - påtroppende konsernsjef i OBOS

Makt og avmakt

Fra oppveksten på misjonsmarken i Pakistan og pinsemenigheten Sion på Moi, har 40-åringen klatret til en av landets mektigste stillinger. Som sjef for OBOS har han ansvar for 370.000 medlemmer, 2.207 ansatte og nærmere 20 milliarder i egenkapital.

– Jeg har hatt et mål om å lykkes, men det handlet aldri om penger og makt. Jeg ville redde verden da jeg var yngre, og jobbe i Verdensbanken.

– Er du ikke likevel redd for at en slik posisjon kan korrumpere sjelen din? Tenk på Jesu ord om nåløyet og rikmannen.

– Vet du, jeg tror man blir utsatt for like mange fristelser som fattig. Makt kan korrumpere, men det kan også avmakt. Jeg tror ikke vi kristne bare skal gå rundt i sekk og aske. Men jeg trenger styrke og bevissthet. Til mine ansatte snakker jeg ofte om lignelsen om talentene vi har fått. Hva gjør vi med dem? Graver vi dem ned og skjuler dem, eller vil jeg forvalte mine gaver?

FAMILIETUR: Familien Kjørberg Siraj er på tur til drømmenes teater «Old Trafford», hjemmebanen til den engelske fotball-klubben Manchester United.

FAMILIETUR: Familien Kjørberg Siraj er på tur til drømmenes teater «Old Trafford», hjemmebanen til den engelske fotball-klubben Manchester United.

FLERE PORTRETTER: Klikk her.

Lærlingen

Etter en lang digresjon om hvorvidt avisen Korsets Seier forvalter sin rolle – og hvordan vi kan tenke nytt, riktig og framgangsrikt om framtiden – kommer vi inn på avtroppende konsernsjef Martin Mæland.

Konsernsjefen siden 1983 regnes som en institusjon i OBOS’ historie. Blant annet tok han boligbyggerorganisasjonen gjennom den kritiske høyrebølgen på 80-tallet da prisreguleringen ble opphevet. Hans personlige ønske var at Daniel skulle ta over sjefsstolen.

– Han har bedehusbakgrunn fra Haugesund. Så vi er kanskje pietister begge to, sier Daniel og ler godt.

– Uansett, det handler om ikke bare å videreføre forretningen, men også grunnleggende verdier. Det er ikke en selvfølge i dagens Norge.

– Hva slags verdier snakker du om?

  • Siraj snakker ut om velsignelser og krevende situasjoner som kristen i næringslivet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg