Graham i bønneaksjon for fengslet pastor Kristenliv

Pastor Franklin Graham støtter opp om en bønneaksjon for den arresterte iranske pastoren Saeed Abedini.

26. september er det tre år siden Saeed Abedini ble fengslet. Dette markeres med en bønneaksjon, ledet av Abedinis kone, Naghmeh. Det melder Christian Today.

I et innlegg på sin egen Facebook-side oppfordrer Graham andre til å delta, og be om løslatelse for den iranske pastoren, som ble dømt til åtte års fengsel i januar 2013.

LES MER: Stille vekkelse i Israel.

Ber om løslatelse

– 26. september er det tre år siden Saeed ble fengslet, og hans kone Naghmeh arrangerer bønneaksjon fra klokken 12 den dagen. Over hele verden vil mennesker be for hans løslatelse, og for den forfulgte kirke. Be om at Saeed og de tre andre amerikanerne i Iran snart vil bli løslatt – og del dette med andre som vil be, skrev Graham på Facebook.

Han synes det er utrolig at president Barack Obama tidligere i år forhandlet fram en atomvåpen-avtale i Iran, uten engang å kreve løslatelse av de fire amerikanske fangene som fortsatt sitter fengslet i Iran.

26. september er det tre år siden Saeed ble fengslet

Franklin Graham - amerikansk evangelist

Artikkelen fortsetter under bildet.

I BØNN: Franklin Graham mener USA nedprioriterte amerikanske fanger i Iran da landene ble enige om den såkalte Iran-avtalen.

I BØNN: Franklin Graham mener USA nedprioriterte amerikanske fanger i Iran da landene ble enige om den såkalte Iran-avtalen.

Kontroversiell dom

Abedini er født i Iran, og konverterte til kristendommen i år 2000. Han har både ame­ri­kansk og iransk stats­bor­ger­skap, og var i hjemlandet for å be­sø­ke for­eld­re­ne og drive hu­ma­ni­tært ar­beid da han ble ar­res­tert i 2013.

Flere har kritisert rettssaken mot ham. Pastoren og advokatene hans fikk bare være tilstede i retten én dag, og ble nektet adgang da han skulle framføre forsvaret sitt.

Retten uttalte at Abedini var «en trus­sel for na­sjo­nens sik­ker­het gjen­nom ar­bei­det sitt med å etab­le­re hus­kir­ker i Iran».

LES MER: Israelsk regissør i sjokk etter norsk boikott.

– En skam

Jordan Se­ku­low, di­rek­tø­r i den ame­ri­kans­ke ret­tig­hets­or­ga­ni­sa­sjo­nen, Ame­ri­can Cen­ter for Law and Ju­s­tice, kalte rettssaken «en skam».

Ifølge samme organisasjon ble det i fjor arrangert over 600 store og små bønneaksjoner verden over, hvor kristne kom sammen for å be til Gud om løslatelse for Saeed Abedini. KPK

 

kommentarer