Kultur

Hiphop-artisten Brimstone møtte Jesus i fengselet. Nå er kriminell løpebane byttet ut med daglige evangeliseringsturer med toget.

Skrevet av Bjarne Østebø.

Elsworth Hewitt var en notorisk kjeltring og satt inne i det beryktede Rikers Island-fengselet i New York, da Jesus satte ham fri «fra alle former for ondskap», ifølge 37-åringen selv.

– Gud brukte fengselsoppholdet til å omvende meg. Han har frelst meg fra alt. Han forandret hjertet mitt gjennom sitt ord, hans Hellige Ånd og hans kjærlighet, sier han til Christian Post.

LES MER: De kristne NBA-mesterne.

– Vil ære troen

Lidenskapen for rap-musikk har han hatt med seg hele livet. Winston Cato, som var prest i fengselet hvor rapperen satt inne, forteller at han pleide å oppmuntre Hewitt til å framføre musikken foran de andre innsatte.

– Det ble et fast innslag, og var til stor oppmuntring under gudstjenestene våre. Det oppmuntret også de andre fangene, for de merket forandringene hos ham, og tenkte «Hvis Elsworth kan forandre seg, da kan jeg også», sier presten.

Etter omvendelsen tror jeg han ønsker å rappe på en måte som ærer troen

Brimstone - hiphop-musiker

Han forteller at når Hewitt begynte å gå til gudstjeneste så endret oppførselen og fokuset hans seg.

– Det man ser nå er resultatet av den forandringen. Han pleide å gjøre mer sekulær musikk, men etter omvendelsen tror jeg han ønsker å rappe på en måte som ærer troen, sier Cato til The Christian Post.

I 2009 fikk han døpe Hewitt, som i dag bruker aliaset Brimstone (på norsk: Svovel) når han rapper.

BONO I U2: – Jeg tror han stod opp fra de døde.

Kombinerer lidenskapene

Nå kombinerer Brimstone sine to hovedinteresser, musikk og tro, og forkynner evangeliet gjennom musikken. Daglig går han inn om bord i en vognene på subwayen i New York, for å dele troen sin.

Valget av toget som arena var bevisst. Selv om han nå er ute av fengsel, liker han å forholde seg til et fanget publikum.

– Toget gir andre muligheter for evangelisering. Når man forkynner på gaten har folk valget mellom å lytte eller å gå vekk. På toget har man ikke noe valg. Når dørene lukkes så må man bare høre på, sier han. KPK

 

kommentarer