Gjerlaug Leder

Ukevis med heftig valgkamp kulminerte mandag kveld i henholdsvis hemningsløs jubel og synlig skuffelse.

Arbeiderpartiet og miljøentusiastene i Miljøpartiet de Grønne ble valgets vinnere, mens Høyre gikk på et klart tap. Også Frp fikk korreks av velgerne.

KrF endte opp med 5,4 prosent av stemmene i kommunevalget og gjorde dermed sitt dårligste valg noensinne. Det er trist for alle som er opptatte av å ha et politisk parti som på en grundig og troverdig måte kjemper for menneskeverdet, den kristne kulturarven og de frivilliges plass i samfunnet.

De som trodde at nøkkelen til valgskred for KrF var å fjerne bekjennelsesparagrafen, har blitt edrue

Lars Christian Gjerlaug - redaktør i Korsets Seier

Et dårlig valg opplever de fleste partier. Det som gjør dette valget så mørkt for KrF, er paradoksalt nok at de denne gangen hadde så mange faktorer på sin side.

Knut Arild Hareide og KrF ble av flere toneangivende medier kåret til valgkampens vinner. Hareides tydelige kamp for å beholde søndagen som en annerledes dag og måten han har stått opp for flyktningene på, har vunnet respekt i store deler av befolkningen. Når man i tillegg får mye spalteplass og gjennomfører en god valgkamp i alle ledd, smerter det desto mer å ikke få uttelling. For når en slik valgkamp ikke gir resultater, er det lett å bli mismodig på partiets vegne.

De som trodde at nøkkelen til valgskred for KrF var å fjerne bekjennelsesparagrafen, har blitt edrue. I etterdønningene av dette valget vil det helt sikkert komme nye debatter. Skal man bytte navn på partiet, eller lempe på enkelte av partiets mest kontroversielle standpunkter?  Spørsmålene er på sin plass. Men for oss som husker valget i 1997 og påfølgende år, vet at KrF gjennom gode enkeltsaker og et troverdig regjeringsalternativ, kunne se  målinger på tre ganger dagens størrelse.

Mange har fått øynene opp for KrF i denne valgkampen

Lars Christian Gjerlaug - redaktør i Korsets Seier

I tiden framover vil KrF nærmest daglig bli utfordret på hvilke side de velger inn mot valget i 2017. Det er spennende nok, men om interessen for KrF kun handler om hvem de gir sin støtte til, er det ødeleggende for partiet.

Mange har fått øynene opp for KrF i denne valgkampen, og nå må det jobbes godt med å få fram og fronte nye saker.

For oss som er skuffet over manglende desimaler til våre favorittpartier, kan det være greit å minne om at politikerne har en svært begrenset rolle. De kan bare åpne opp for og legge til rette for gode samfunn.

Men, innholdet til dette samfunnet bestemmer vi, og vi behøver ikke vente på noen. KS

 

kommentarer


Anbefalte innlegg