Erik Lunde er kandidat i Oslo KrF. Nærbildet

Erik Lunde skisserer ett Oslo uten KrF.

– Du utfordrer de kristne i Oslo til å by mer på seg selv. Hva mener du med det?

– Som eneste bystyrerepresentant i Oslo for KrF, ser jeg konkret hvordan rommet for de kristne aktørene strammes inn. Det er ingen hemmelighet at skepsisen til kristne aktører er stor på venstresiden, men også i den borgerlige leiren finnes denne skepsisen. Når man stadig møter et negativt byråkrati og usikre rammebetingelser, kan man bli passiv. Det ønsker jeg å advare mot.

– Hvordan begrunner man denne motstanden mot kristne initiativ?

– Det er ikke så ofte den begrunnes. Oftest er det bare en systematisk strykning av disse postene i partienes budsjetter. Politikere er mennesker og har som alle andre saker de liker og misliker.

Hvis KrFs plass sto tom, hadde byen verken lagt fram en handlingsplan mot abort eller mot antisemittisme

Erik Lunde - kandidat for KrF Oslo

– Du er i valgkamp for KrF i Oslo og påstår at byen forandres om KrFs stol sto tom i bystyresalen. Hvordan hadde vi merket det?

–Hvis KrFs plass sto tom, hadde byen verken lagt fram en handlingsplan mot abort eller mot antisemittisme. Helt konkret hadde mange kristne sosiale tiltak blitt borte. Maritastiftelsens kafé er et slikt eksempel. I stedet for gode og trygge rammebetingelser, lever de på nåde fra år til år. Uten KrF hadde byen vært kaldere, rett og slett fordi Frelsesarmeen, Amathea, Maritastiftelsen med flere ikke hadde fått tilby sine tjenester slik som i dag.

– Du slåss for de kristne aktørene i byråd og bystyre. Opplever du at de samme aktørene er med og gi deg drahjelp i valgkampen?

  • Selv om KrF er små i Oslo, har de stor effekt, mener Erik Lunde. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer