I skuddlinjen Samtalen

Øivind Benestad (61) har selv valgt Urias post. Men han føler han seg ikke som noe offer.

Mørkemann.

Desperat og forkastelig.

Korsfarer mot homofile.

Middelaldersk.

En skam for Norge.

Øivind Benestad humrer litt når han ramser opp noe av det han er blitt kalt opp i gjennom tiden. Kjært barn har mange navn når man står opp for kristen moral og etikk i norsk offentlighet.

– Er det et konkret kall du har, eller tar du det felles ansvaret vi kristne har?

– Begge deler. Det er et kall, fordi jeg har opplevd Guds tiltale en rekke ganger, men jeg tror også vi har et felles ansvar. Sannheten har konsekvenser. Å være kristen har en pris.

Mitt liv handler mye om tre ting; Kristus, kona og kajakken

Øivind Benestad - leder levende kirkegruppe og morfarbarn.no

Lokkende sol

MELLOM SLAGENE: Med sin 50 år gamle kajakk får Øivind Benestad et lite pusterom fra samfunnsdebatten.

MELLOM SLAGENE: Med sin 50 år gamle kajakk får Øivind Benestad et lite pusterom fra samfunnsdebatten.

Lederen i Levende Folkekirke er midt i en sluttspurt.

Kirkevalget, som skjer samme dag som kommune- og fylkestingsvalget, nærmer seg. Nå flikker han på noen annonser som skal ut på nettsider og i aviser. Samtidig er han i ferd med å skifte tak på huset i Kristiansand. Ellers jobber Benestad i Åpne Dører, organisasjonen med fokus på forfulgte kristne.

– Jaja, sukker Benestad, og kikker ut av vinduet.

– Hadde jeg ikke vært så overlesset med arbeid, hadde jeg vært ute og padlet. Mitt liv handler mye om tre ting; Kristus, kona og kajakken. I den rekkefølgen.

Det handlet om hva som er sant.

Øivind Benestad - leder levende kirkegruppe og morfarbarn.no

Jakten på sannheten

Gjennom Jesus-vekkelsen og forfatter C. S. Lewis fikk Benestad som tenåring ryddet opp i tankene om Gud. Han vokste opp i en kristen familie i Oslo og senere Bærum.

– Det handlet ikke om en følelsesmessig sterk opplevelse for meg. Det handlet om hva som er sant. Det måtte være virkelig sant om Jesus skulle være verdt å leve for, fordi valget ville koste. Jesus sa: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri» (Joh 8,31–32).

Benestad valgte Jesus, med alt det innebar av tydelighet, åpenhet og integritet. Da han var forlovet med Tone skrev de en artikkel i det kristne studentmagasinet Credo om å leve seksuelt avholdende fram til  giftet seg. Artikkelen ble plukket opp av den mest kjente studentavisen i Norge Universitas, og slått stort opp.

– Selv tilbake i 1978 ble det regnet som veldig sært, sier 61-åringen.

Kristen-Norges utglidning.

Siden har Benestad valgt kristen tjeneste hele veien.

  • Øivind Benestad forteller om hvordan det er stå på konservativ side i homokampen for han selv og familien. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer


Anbefalte innlegg