NY FILM: Warroom Kultur

Filmen «War Room» spilte inn over 11 millioner dollar, vel 90 millioner kroner i løpet av premierehelgen.

Det gjorde den til den nest mest sette kinofilmen i USA, bak storfilmen «Straight Outta Compton», skriver The Hollywood Reporter.

Riktignok var «War Room» kun satt opp på 1,135 kinoer, mens «Straight Outta Compton», som spilte inn 13,2 millioner dollar, ble vist på 3,142 forskjellige steder.

Filmen er laget av brødrene Alex og Stephen Kendrick, som også står bak kjente filmer som «Courageous», «Fireproof» og «Facing The Giants».

LES MER: Fremstiller Hollywood bibelfortellinger som eventyr?

Bønnens kraft

«War Room» handler om kraften i bønn, og for første gang bruker Kendrick-brødrene afro-amerikanske skuespillere i hovedrollen.

– Da vi begynte å jobbe med plottet gikk det opp for oss at filmen ville bli mektigere og mer lidenskapelig fortalt fra et afro-amerikansk perspektiv. Den afro-amerikanske kirken er mer inderlig, de er mer uttrykksfulle, og de har en mektig lidenskap i bønnene sine, sa Alex Kendrick.

Det har vært knyttet store forventninger til den nye filmen, og ifølge The Hollywood Reporter er dette den beste åpningshelgen for brødrene noensinne.

De er klar over det’ klissete’ stempelet mange kinogjengere har satt på kristne filmer

Michael Foust - erfaren filmanmelder

– Fantastisk historie

Michael Foust, filmskribent gjennom 20 år, skrøt av filmen i en kronikk i Christian Today:

«Den [filmen] har en fantastisk historie, noe som mangler i så mange av dagens Hollywood-filmer, som gir oss spesialeffekter til mange millioner dollar, mens handlingen er verdt ti cent. Filmen lykkes fordi den, i motsetning til disse Hollywood-filmene, gjør mer enn å underholde oss», skrev han.

«Kendrick-brødrene vet hvordan man lager bra filmer, fordi de vet at alt handler om historien. De jobber hardt for å forbedre håndverket sitt. De er klar over det’ klissete’ stempelet mange kinogjengere har satt på kristne filmer, og de vet at store deler av Hollywood har avskrevet filmene deres lenge før de kommer på kino», la han til.

LES MER: Hollywood-film med Rick Warren og Hillsong.

All ære til Gud

Rich Peluso i filmselskapet Affirm Films, som har gitt ut alle filmene brødrene har laget, har følgende forklaring på hvorfor filmene slår så godt an.

– De har nær kontakt med kristenledere over hele landet, og jobber hard for å integrere temaer som gir gjenlyd hos disse lederne, og leverer et produktet som gjør at filmen kan brukes både som underholdning og som et nyttig verktøy for å forandre både hjerter og liv, sa han.

Brødrene selv uttrykker takknemlighet for den gode mottakelsen.

– Gud skal ha all ære for det som skjer nå. Tusenvis av mennesker har bedt for denne filmen. I all vår utilstrekkelighet fortsetter Gud å gjøre det umulige mulig. Vi er så takknemlige, sa Alex Kendrick i en uttalelse. KPK

Traileren til filmen War Room.

 

kommentarer