Fire kristne høgskoler fusjonerer Kristenliv

Diakonhjemmet Høgskole, Høgskolen Betanien og Haraldsplass diakonale høyskole i Bergen samt Misjonshøgskolen i Stavanger slår seg sammen fra årsskiftet. Navnet blir VID vitenskapelige høgskole.

Det ble offentliggjort under en pressekonferanse på Diakonhjemmet onsdag.

Vekten er lagt på et navn som er kort, har enkel betydning og som man slipper å kjempe om eiendomsretten til. Det er også blitt lagt på at navnet skal fungere i en digital hverdag, et godt domenenavn, skriver Dagen.

– Et grunnleggende premiss har vært å skape noe nytt. Dette innebærer også et nytt navn, sa rektor på Misjonshøgskolen, Bård Mæland.

Vi må ruste oss for framtiden

Ingunn Moser - Diakonhjemmet Høgskole

Nest størst

Den nye høgskolen vil ha rundt 3400 studenter og 300 ansatte, og er med det landets nest største private høgskole, etter BI.

Utdanningsmyndighetene har tydelig signalisert ønske om flere større enheter på universitetsnivå. Institusjonene som nå smelter sammen til VID vitenskapelige høgskole, følger dermed i fotsporene til de kristne høgskolene NLA, Staffeldsgate og Mediehøgskolen Gimlekollen, som fusjonerte fra 1. januar 2013.

LES MER: Finansieringen av bibelskoler er under lupen.

Ruster for framtiden

Rektorene er klare på at hensikten med fusjonen er å stille sterkere i framtidens utdanningshverdag.

– Ved å samle krefter og gå sammen om å skape en ny høgskole, vil det gi en styrket posisjon i universitets- og høgskolesektoren i årene framover, uttaler rektor Anneline Røssland ved Høgskolen Betanien.

– Strukturendringene i universitets- og høgskolesektoren er store. Om få år er de fleste statlige høgskoler borte og fusjonert inn i større universiteter.  Vi må ruste oss for framtiden, sier rektor Ingunn Moser ved Diakonhjemmet Høgskole. KPK

 

kommentarer