God uten Gud Leder

Av og til står valget mellom Gud og menneskelig snillisme.

Mange av mine venner kan være lettere å like enn Gud.

Også de som ikke tror.

De er resirkulerende, varmhjertede pragmatikere med fadderbarn og et ønske om å leve for noe større enn seg selv. I møte med menneskelig svakhet er de forståelsesfulle, og når det kommer til etikk og moral, er de fleksible, så lenge ingen kommer til skade.

Gud derimot, framstår rett som det er både firkantet og lite kompromissvillig.

Da Eva ble fristet i hagen var det ikke det onde og destruktive som lokket henne, men det gode. Frukten var god og ga innsikt. Det går altså an å jage mot en godhet og innsikt som er uten Gud.

Som oftest er det kunstig å sette et skille mellom Gud og det gode. Han vil at vi skal være gode mot hverandre, og godhet kan forkynne evangeliet sterkere enn noen preken. Men i tiden framover vil vi trenge gaven til å skjelne, for å skille mellom hva som er Guds gode vilje, og hva som kun er menneskelig godhet.

I arbeidet med ukens reportasje møtte jeg Karl-Rune Nilsen. En mann som i kamp med homofile følelser har bønnfalt kristne menigheter om å snakke sant og ikke snilt om homofili. I sin reise mot gjenopprettelse har han erfart at Guds ord, og ikke menneskelig snillisme, gir sann frihet.

I møte mellom Jesus og den rike mannen sier Jesus at kun Gud er god.

Gud derimot, framstår rett som det er både firkantet og lite kompromissvillig.

Lars Christian Gjerlaug - Redaktør, Korsets Seier

At det er Gud som setter standarden for hva som er godt er en radikal tanke å ta inn over seg i et samfunn der alle vil være gode. Og kanskje trenger vi oftere enn før å avstemme vårt bilde av hva godhet og rettferdighet er opp mot bibelens standard. Ellers kan vi risikere å by mennesker på mengder av kraftløs godhet.

Guds godhet kan være tøff. Men Guds godhet er ikke bare rettferdig. Den motiveres også av en brennende kjærlighet som har full gjenopprettelse som mål. Å ta til oss, og å forkynne, denne kjærligheten er kallet vi har fått.

kommentarer


Anbefalte innlegg