– Krise trumfer innvandringsdebatten Nærbildet

Sigmund Kristoffersen vil hjelpe pinsevenner ved Europas yttergrense og oppmuntre norske menigheter til lokal innsats.

– Hva har Pinsebevegelsens Lederråd med flyktningstrømmen fra Syria å gjøre?
– Vi har et ansvar for den verden vi lever i, noe som burde være unødvendig å si. Disse menneskene trenger at vi viser Guds kjærlighet i praksis. Tiden er ikke inne for å sitte på hver vår tue og observere.

– Hva kan norske pinsevenner finne på her?
– To ting: Pinsemenigheter i Makedonia og Hellas ser en enorm flyktning-strøm. Mange av oss har vært i Hellas i sommer, og da kan man se strømmen med egne øyne. Dette er land med en presset økonomi. Vi er derimot rike.

– Du nevnte to ting?
– Ja, vi vil oppfordre menighetene til å stille seg til disposisjon for kommunen. Selvfølgelig vil det variere fra kommune til kommune. Noen har ledige bygg, andre har allerede asylmottak, mens mange kommuner ikke har noe. Uansett kan pinsevennene være en ressurs. Vi kan arrangere måltider, festkvelder, vi kan huse dem, besøke dem, gjøre alt mulig. Etter hvert kan vi hjelpe dem å søke arbeid og generelt hjelpe til med papirer. I Betel, Hommersåk, hvor jeg går, har vi hjulpet mange. Hjemme i Sandnes har vi en hybel som kirkeasylanter har benyttet.

Tiden er ikke inne for å sitte på hver vår tue og observere.

Sigmund Kristoffersen - Leder for Pinsebevegelsens lederråd
  • Leder for lederrådet, Sigmund T. Kristoffersen, blir skremt av enkelte kristnes holdninger. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer