– Vi er ikke fiender av lesbiske og homofile Kristenliv

Det kristne ekteparet Aaron og Melissa Klein, som har vært i hardt vær etter at de nektet å lage bryllupskake til et lesbisk par, har sendt gaver til organisasjoner som kjemper for lesbiske og homofiles rettigheter, for å vise at de er glad i dem.

Skrevet av Bjarte Østebø.

Ekteparet Klein, som sammen eier «Sweet Cakes by Melissa» i Gresham, Oregon, måtte tidligere i år betale over en million kroner i oppreisning til det lesbiske paret.

Kakebakerne, som i ettertid har måttet stenge bedriften, fortalte nylig at de hadde sendt ut gaver til ti ulike aktivistorganisasjoner for homofile og lesbiskes rettigheter, som et uttrykk for kjærlighet overfor dem.

Ekteparet ønsker at homofile og lesbiske skal forstå at på tross av teologiske forskjeller og ulike synspunkter, så er de fortsatt «glade i og bryr seg om dem».

FRANKLIN GRAHAM: – Voldsomt angrep på vår frihet

Film og kake

– Vi gjør det med håp om at de kan forstå hvordan de skal forstå oss som kristne, og hvorfor vi har de overbevisningene vi har, og hvorfor vi gjør det vi gjør. De forstår ikke handlingene våre, sa Melissa Klein til The Blaze.

Gavene inkluderer en utgave av den kristne filmen «Audacity», en kake med påskriften «Vi elsker dere» på et stort, rødt hjerte, i tillegg til et restaurantgavekort på 25 dollar og et brev til organisasjonene.

Filmen «The Audacity» handler om det kristne perspektivet på homofili.

– Vi vil at kaken skal representere frihet – at alle skal ha frihet til å leve livet på den måten de øsker. Men jeg synes også jeg skal ha retten til å leve slik jeg vil, og at det skal være mitt valg, sa Klein.

– Ikke en fiende

Ifølge avisen LGBT Weekly, som hovedsakelig henvender seg til LLH-personer, står det i brevet fra ekteparet Klein at kristne ikke er en «fiende» av lesbiske og homofile.

«Vi er ekteparet som nektet å lage en kake til et lesbisk bryllup, og som ble dømt til å betale jentene 135.000 dollar. Vi vil dere skal vite at handlingene våre ikke handler om hat, og vi har selv bakt denne kaken som et tegn på vår kjærlighet overfor dere», står det.

– Vedlagt ligger en prisvinnende film som utdyper følelsene våre. Jeg ville følt meg beæret hvis dere så den. På vegne av kristne vil vi at dere skal vite at vi elsker dere, og vi er ikke deres fiender.

– Homofobisk budskap

«Canvas for Cause» skal være en av gruppene som har mottatt gavene. En talsperson uttaler til avisen LGBT Weekly at de mottok en pakke i posten, men at de ikke var spesielt glade for å motta den.

– Når vi først åpnet pakken ble vi oppriktig glade for at det faktisk var en kake, men etterpå så vi filmen og skjønte at denne kaken kom med et underliggende homofobisk budskap, sa Em Sal til LGBT Weekly. KPK

 

kommentarer