400 kristenledere fersket på utroskapsside Samfunn

Da nettsiden Ashley Madison ble hacket ble medlemslistene publisert.

Ashley Madison, som frister med slagordet «Livet er kort, unn deg et sidesprang», har nærmere 37 millioner medlemmer.

Nettsiden har profilert seg på diskresjon. Men i slutten av juli ble de hacket av en gruppe som kaller seg «Impact Team».

Brukerinformasjonen ble lekket. Den inneholder blant annet navn, adresser, kredittkortinformasjon, samt intime detaljer om brukernes seksuelle fantasier og preferanser. Nå melder Christianity Today at rundt 400 pastorer og andre kirkeledere er blant de avslørte.

Uansett er både hjerter og tillit knust

Ed Stetzer - forfatter og journalist i Christianity Today

Tallene har fått stor oppmerksomhet i amerikanske medier.

Blant annet har den temmelig kjente teologen og professoren RC Sproul Jr, den kristne realitystjernen Josh Duggar og vloggeren (blogger med video) eller youtuber Sam Rader blitt fersket.

Sistnevnte beklager i dette filmklippet. Saken fortsetter under videoklippet.

Forholdsvis få

– Basert på mine samtaler med ledere fra flere kirkesamfunn i USA og Canada, regner jeg med at minst 400 kirkeledere fratrer søndag (forrige søndag journ.anm.), skriver Ed Stetzer i christianitytoday.com.

Han er både en kjent forfatter og journalist i USA.

– Dette er et viktig øyeblikk av forlegenhet for kirken, og det bør være. For å være ærlig så er antall pastorer og kirkeledere med medlemsskap på nettsiden til Ashley Madison mye lavere enn tallet på dem som ønsker å ha en affære.

Rent matematisk har han rett. 400 er ikke nødvendigvis et så høyt tall som det høres ut.

Av de med konto i amerikanske banker er 20 prosent medlem av Ashley Madison. Av minst 607.000 kristne ledere er 400 med på utroskapssiden. Det er 0,07 prosent, skriver freedomoutpost.com.

Den fulle sannheten må frem - ikke bare våre antagelser

Ed Stetzer - forfatter og journalist i Christianity Today

Advarer mot forhåndsdømming

Stetzer advarer oss kristne mot å trekke forhastede slutninger. Vi kjenner ikke synden, og vi kjenner ikke omstendighetene.

– Mange har sannsynlig blitt medlem, men ikke faktisk gjennomført et sidesprang. Uansett er både hjerter og tillit knust, men alt må bekreftes. Den fulle sannheten må frem – ikke bare våre antagelser.

– Ikke kort, men evig

Til tross for det mener Stetzer at denne uken har minnet oss på at mange kristne ikke lever slik de er kalt. Han håper imidlertid at det kan virke som en vekker om at det finnes bedre vei.

I slutten av artikkelen snur han på mottoet til Ashley Madison.

– Livet er evig. Ikke vær utro.

 

kommentarer