Ny ledelse og retning i Skaperkraft Samfunn

Ledertrening, entreprenørskap og satsning i Europa løftes frem. Filip Rygg blir ny leder i Norge.

Siden 2011 har tankesmien Skaperkraft produsert en rekke bøker, ukentlige kronikker og gjennomført et årlig ledertreningsprogram. Høsten 2014 ble Filip Rygg (til venstre i bildet) ansatt som kommunikasjonssjef. Nå tar han over stafettpinnen som leder, mens Hermund Haaland fremover skal lede satsingen mot Europa.

Rådgiver i tankesmien, Håkon Pettersen, blir nå nestleder og skal fra Bergen lede tankesmiens skribentgruppe. Han får i tillegg et særlig ansvar for vårt kjerneområde om religionens og troens rolle i samfunnet. I tillegg til endringer i tankesmiens administrative ledelse, blir det også valgt et nytt styre hvor Robert Erlandsen tar over som styreleder, mens mangeårig styreleder, Espen Ottosen blir leder for et nyopprettet fagråd.

LEDER: Takk til Espen Ottosen

800 støttepartnere

– Det har vært en fantastisk reise å få lede oppstarten av tankesmien. Takket være nærmere 800 månedlige støttepartnere har vi nå fått en stabil økonomi og vi ser derfor muligheter til å satse videre, sier Hermund Haaland (til høyre i bildet).

Sammen med redaktør i Frekk Forlag, Nicolai Strøm-Olsen, arbeider Haaland nå med tankesmiens første bok på engelsk, ”Restart Europe”. Den vil for øvrig foreligge i norsk versjon under tittelen ”Konkurransekraft” våren 2016.

Skal gi ut nytt magasin

Høsten 2014 kjøpte tankesmien Skaperkraft Frekk Forlag. Alle Skaperkrafts bøker gis ut på forlaget, som årlig i tillegg gir ut en rekke egenproduserte titler. Denne høsten lanseres ogaå et felles magasin sammen med Frekk og Kristent Pedagogisk Forum (KPF). Dannelse skal selges i Narvesen og tar mål av seg å bli et viktig magasin for utviklingen av skolen.

Tankesmien Skaperkraft har det siste året vært ansvarlig for driften av Kristent Pedagogisk Forum. Kjartan Ørnes fra Skaperkraft er daglig leder i KPF.

LES MER: Disse står bak massemønstringen En dag.

Flere endringer i staben

I tillegg til nyansettelsen av Håkon Pettersen, blir Helene Fagervik tilknyttet tankesmien i en 20% prosjektlederstilling. For å styrke tankesmiens europeiske satsning, tilsettes Catharina Drejer fra Nederland som trainee i 50%. I tillegg fortsetter tankesmiens amerikanske trainee Timothy Meadors i en 20%-stilling som før.

– Jeg har fulgt reisen til Skaperkraft siden 2011 og det har skjedd utrolig mye på disse få årene. Det er en ære å få følge i fotsporene til Hermund Haaland, sier Filip Rygg. Han vil særlig arbeide med å øke tankesmiens synlighet.

– Vi er ikke og tar ikke mål av oss å være størst, men vi mener definitivt at en tankesmie som løfter det kristne verdigrunnlaget har det viktigste samfunnsoppdraget. Derfor vil vi frimodig satse videre og gleder oss stort over at vi nå styrker laget med flere viktige ressurser.

 

kommentarer