Trosser kreften og leder søndagsskole Samfunn

90 år gamle Jimmy Carter lar ikke sykdommen hindre ham i søndagsskolearbeidet.

I forrige uke forklarte USAs tidligere president Jimmy Carter i en pressemelding at han hadde fått konstatert kreft i leveren, som også hadde spredd seg til andre deler av kroppen.

Men Carter, som styrte verdens mektigste nasjon fra 1977 til 1981, gir ikke opp søndagsskoleundervisningen av den grunn.

PRESIDENTVALGET: Tror Bush trumfer Trump

Populær søndagsskole

Sist søndag stilte han som vanlig opp i menigheten han er en del av, Maranatha Baptist Church, en time før gudstjenesten startet for å høre sin niese lede søndagsskolen.

– Jeg underviser på søndagsskolen neste uke, skal en smørblid Carter ha sagt til en journalist i pausen mellom søndagsskolen og hovedgudstjenesten i menigheten, skriver nettstedet ajc.com.

Jimmy Carter har holdt søndagsskole for barna i Maranatha i en årrekke, og samlingene hans er svært populære: Så mange som 350 besøkende dukker regelmessig opp på søndagsskolen hver uke, noe som har tvunget menigheten til å holde søndagsskolen i hovedlokalene før gudstjenesten klokka 11 søndag formiddag.

LES OGSÅ: Masseutmelding fra kirken

Vant fredsprisen

Demokraten Carter var president i USA fra 1977 til 1981, men har også gjort seg bemerket etter sin presidentperiode. Mange historikere mener sågar at han har utført flere og viktigere oppgaver i tiden etter presidentskapet, blant annet med sitt Carter-senter som han startet i 1982 i kampen for menneskerettigheter.

Arbeidet med Carter-senteret ga ham Nobels fredspris i 2002.

90 år gamle Carter er født tre og en halv måned etter George H. W. Bush, og er dermed den nest eldste amerikanske presidenten som fortsatt er i live.

kommentarer