Homofile i Hillsong: – Har vært åpne og ærlige Kristenliv

Har aldri holdt noe skjult for lederne i kirken, skriver det åpent homofile paret.

I forrige uke gikk Hillsong-pastor Brian Houston ut og avklarte menighetens syn på homofili:

– Hillsong ønsker alle mennesker velkommen, men bekrefter ikke alle livsstiler. I klar tale betyr det at vi ikke bekrefter en homofil livsstil, og derfor har vi etter vår erfaring ingen aktivt homofile i lederposisjoner, verken lønnet eller ulønnet, skrev Houson i innlegget, som ble lagt ut på Hillsongs offisielle sider.

Les hele innlegget her! (ekstern lenke)

Skapt overskrifter

Innlegget kom etter at det ble kjent at to åpent homofile menn hadde vært aktive, en av dem som en av korlederne, i lovsangsarbeidet i Hillsong New York.

I klar tale betyr det at vi ikke bekrefter en homofil livsstil.

Brian Houston - Hillsong-pastor

Det har skapt overskrifter i kristne medier i USA, og i etterkant har Hillsong New York uttalt at de ikke visste om at de to levde sammen i et homofilt forhold.

Hillsong New York

KØER: Gudstjenestene i Hillsong New York trekker så mye folk at det danner seg lange køer foran hver av de mange gudstjenestene hver søndag. Foto: William Fuglset

Noe annet sier imidlertid de to selv.

I en uttalelse på deres blogg, forteller Josh Canfield og Reed Kelly at de ikke har holdt noen ting skjult for menigheten.

– Har vært åpne og ærlige

– Dramaet som utfolder seg for øyeblikket dreier seg om det faktum at vi har vært tungt involvert i vår menighet, skriver det homofile paret i bloggposten, som er gjengitt av avisa Christian Post.

– Josh har vært med i Hillsong i åtte år i mange ulike roller: korleder, vokalleder og i lovsangsteamet. Jeg har vært der siden starten av vårt forhold, for over tre år siden, og begynte senere å synge i koret og holde åpen leilighet som samlingssted for en smågruppe for Hillsong-medlemmer på Broadway og i skuespillermiljøet, skriver Reed Kelly.

De to mener ikke å ha gjort noen ting galt.

– Vi har vært åpne og ærlige om forholdet vårt helt fra starten av, skriver de.

 

kommentarer