En dag av bønn og faste i Israel

JERUSALEM (INN) Hovedrabbinatet i Jerusalem har gått ut og bedt den israelske befolkningen samt hele den jødiske verden, overholde en dag av fast og bønn i dag for den vanskelige sikkerhetssituasjonen i Israel.

Israelske nyheter har meddelt befolkningen om faste-dagen over de siste dagene, og jødiske samfunn i 42 land rundt om i verden har også blitt bedt om å delta.

Det vil bli holdt bønn ved Vestmuren (Klagemuren) i ettermiddag hvor det vil bli lest fra Torahen, Mosebøkene, og blåst i Shofarhorn. Hovedrabbinerne for både det sefardiske og ashkenasiske samfunnene, Eliahu Bakshi Doron og Yisrael Lau, vil delta i bønnen.

Det vil bli bedt for de israelske soldatene, offrene for terrorangrepene samt fred i verden. Det vil også bli holdt bønn i synagoger, skoler og yeshivaer (bibelskoler) over hele landet.

I dag, onsdag, er den første dagen i måneden Nissan i følge den jødiske kalenderen. Den første dag i hver måned kalles ?rosh hoddesh? på hebraisk, nymånedagen på norsk. Denne dagen skal i følge 4. Mos. 28, 11 og Esaias 66, 23 være en helligdag.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz