– Et nederlag for evangeliet Kristenliv

John Piper snakker ut om Mars Hill-skandalen.

– Det var et nederlag for evangeliet, det var et nederlag for Mark. Det var et nederlag for den reformerte teologien og for komplementarismen. Det var en kolossal seier for Satan.

Det sier den kalvinistiske forkynneren John Piper i en video lagt ut på hans egen Youtube-kanal, om fallet til den amerikanske megakirkepastoren Mark Driscoll som til slutt førte til nedleggelsen av Mars Hill-menighetene som han ledet.

14.000 påvirket

Etter anklager om plagiering av tekster i Driscolls bøker og en mobbende lederstil, trakk Driscoll seg tilbake fra pastorstillingen i Mars Hill i oktober i fjor. Samme måned kom den sjokkerende beskjeden om at alle menighetens virksomheter ville bli lagt ned mot slutten av året.

Det betydde at 14.000 medlemmer fordelt på 15 campuser i fem forskjellige stater plutselig sto uten menighet.

John Piper, som er en kjent og respektert forkynner i USA, er full av sorg over endeliktet.

Han ble kjent med Driscoll etter å ha skrevet til ham og delt sin begeistring over Driscolls forkynnelse.

Jeg hadde ikke så stor innflytelse som jeg skulle ønske jeg hadde.

John Piper - pastor

– Vi møttes, vi pratet sammen, han omtalte meg som en mentor og en eldre mann som han beundret, sier Piper i videoen, som først ble omtalt i avisen Christian Today.

– Men jeg hadde ikke så stor innflytelse som jeg skulle ønske jeg hadde, legger han til.

– Ikke døm

Piper hører til den såkalte «komplementarismen», et teologisk syn som sier at menn og kvinner har ulike – men utfyllende – roller og ansvarsområder innenfor ekteskap, familieliv, menighetsliv og ellers. Under Mark Driscolls ledertid i Mars Hill ble det avslørt at han opptrådte anonymt i nettdiskusjoner der han kom med både vulgære og mannsjåvinistiske utspill.

John Piper oppfordrer imidlertid kristne til å være forsiktige med å dømme, «ettersom alle faller og svikter Jesus».

Etter de kontroversielle hendelsene i Mars Hill i Seattle, Washington, har Mark Driscoll etter sigende flyttet til Phoenix, Arizona, der det spekuleres i om han vil bygge opp en ny menighet. Driscoll har offentlig bedt om tilgivelse for sin oppførsel, og også beklaget kritikk mot blant andre megakirkepastoren Joel Osteen.

Se videoen med John Piper her:

kommentarer