Fortell! Leder

Det finnes en enorm kraft  i det personlige vitnesbyrdet.

Sist uke gikk Evangeliesenterets landsstevne av stabelen på Østerbo. Sommerstevnet som uten tvil har norgesrekord i å dele sterke vitnesbyrd og hvordan Gud mirakuløst har forvandlet mennesker liv radikalt fra rusmisbruk og død til nytt liv og ny framtid. Enkeltpersoner og hele familier blir gjenopprettet og står fram som levende eksempler på Guds allmakt og evne til å gjøre det umulige mulig. Vi deler et av dem med deg i ukens Korsets Seier.

Det finnes nemlig en enorm kraft og potensiale i det personlige vitnesbyrdet, både for den som deler det, og den som lytter. Vitnesbyrdet om hva Jesus har gjort i et menneskes liv er antakelig den viktigste redskapet til at mennesker bestemmer seg for å tro.

La oss bygge en kultur der det å dele det personlige vitnesbyrdet er det mest naturlige i verden.

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør

Når delte du din personlige troshistorie med noen sist? Har du undervurdert hva som kan skje når du setter ord på hva Gud har gjort i ditt liv i møte med mennesker? Kanskje tiden er inne akkurat nå for å grave opp igjen dine egne opplevelser av Gud og gjøre dem til noe mer enn gode, men godt bortgjemte minner?

Troshistoriene må oftere deles fra talerstolen i våre kirker, for disse fortellingene er selve bevismaterialet på at forkynnelse og menighetsvirksomhet virker i praksis!

Men først og fremst må vitnesbyrdet ut i hverdagen og deles naturlig i møte med mennesker du møter på din vei. Det finnes mange anledninger til å dele gudsopplevelser hver dag. Så fortell! Idet du åpner munnen og setter ord på det Gud har gjort for deg, blir det også sterkere og mer tydelig i ditt eget liv. Idet du proklamerer Guds makt i ditt liv, kommer også Den Hellige Ånd deg til hjelp og overbeviser den du deler din historie med. Så fortell!

Da Jesus åpenbarte hvem han var for den samaritanske kvinnen ved brønnen, løp hun straks tilbake til landsbyen sin og delte med alle hva Jesus hadde gjort i hennes liv. Deretter utfordret hun frimodig: Kom og se! Kvinnen med det dårlige ryktet ble i løpet av noen minutter bærer av et sterkt vitnesbyrd som gjorde at en hel by fikk møte Jesus.

La oss bygge en kultur der det å dele det personlige vitnesbyrdet er det mest naturlige i verden.

kommentarer


Anbefalte innlegg