KS 29_30 2013 Midten: Mediemisjonærene. Elizabeth og Robert Muren lager ny Yeshua-film. Nærbildet

Etter fem års hardt arbeid mot alle odds, legger Elizabeth Fumero Muren verden for sine føtter.

 

Du er i Miami og Los Angeles akkurat nå. Hva gjør du der?

– Jeg har reist hit med noen av våre investorer fra Norge for å møte to store distribusjonsfirmaer som nå faktisk byr over hverandre for å få produsere filmen. Jeg har også møtt flere kjente skuespillere og artister, som Mel Gibson, Anthony Hopkins og Bono, som har lest manuset og sett veldig positivt på det. Alle hadde lyst til å høre mer om prosjektet, men det er viktig å presisere at vi ikke har noen avtale på plass med noen av dem foreløpig.

I Miami har jeg også møtt pastor Rick Wilkerson fra Trinity Church som er overbegeistret for filmen. Det er spennende å oppleve at stadig flere kirkeledere i USA støtter oss. Det er viktig for oss å bygge opp et nettverk som kan hjelpe oss å bruke filmen til å nå ut med evangeliet.

I Los Angeles skal jeg dessuten møte den verdenskjente operasangeren Andrea Bocelli, som vil høre mer om filmen.

– Det er store verdensnavn?

– Ja, for en jente fra Løten, som satt i skogen og skrev et filmmanus på dårlig engelsk, er dette et mirakel. Men vi drømte stort. De store navnene som nå har fattet interesse, er navn vi faktisk har hatt i tankene.

– Hva består det nye gjennombruddet for filmen i?

– I utgangspunktet hadde vi avtaler på plass for å få i gang en europeisk produksjon til en Verdi av 60 millioner kroner. Men så kom vi i kontakt med Hollywood-produsent Sharon McIntosh, som blant annet står bak filmen Django Unchained. McIntosh er også Quentin Tarantinos produsent. Hun falt pladask for «Yeshua»-prosjektet. Da åpnet det seg helt nye dører. I utgangspunktet var hun ikke interessert i tematikken, men etter å ha lest manus ble hun overbevist. McIntosh leste manuset på to dager og ble overbevist. Denne filmen ville hun være produsent for. Med henne på laget har vi måttet tenke nytt og mye større.

– På hvilke områder?

– Blant annet budsjettmessig. Vi må heve budsjettet kraftig, kanskje mer enn fordoble,og det kan se ut til at dette blir den dyreste norske filmen hittil. Kon-tiki er til nå den dyreste norske produksjonen. Den kostet 93 millioner kroner. Men vi har fått på plass forhåndsfinansiering og distribusjonsselskapene garanterer distribusjon til hele verden.

Dette handler ikke om meg eller oss, men om å gjøre Jesus kjent til hele verden.

Elizabeth Fumero Muren - filmskaper

– Hvordan har dere sikret kvaliteten på filmmanuset?

– Vi har fått profesjonelle manuslesere fra gigantselskapet Universal i USA til å lese manus. De leser gjennom manus til alle av de største filmene i verden. De ga oss råd til hva som kunne gjøres annerledes. Tilbakemeldingen var positiv. De så for seg at dette kunne bli en krysning mellom Gladiator og Les Misérables.

– Prosjektet ble møtt med mye skepsis i starten. Hva tenker du om det idag?

– Våre beste støttespillere har vært menigheter i Pinsebevegelsen i Norge. Paralellt er det også her vi har møtt de største skeptikerne. Ofte har det vært lettere å finne tro i verdslige miljøer. Jeg tror vi kristne ofte har for liten tro på hva Gud kan gjøre. Vi har bare gjort det Gud la på våre hjerter og vår eneste motivasjon er å få evangeliet om Jesus ut til hele verden. De siste årene har vært de beste I våre liv. Vi har lent oss på Guds Ord og gjennom det opplever vi hvile og tillit selv om dette er større enn noe vi kunne drømme om.

– Klyper du deg i armen når du møter verdenskjente skuespillere?

– Fem år gammel talte Gud til meg om at jeg en dag skulle nå stjernene. Det er det jeg gjør akkurat i disse dager. Dette handler ikke om meg eller oss, men om å gjøre Jesus kjent til hele verden. For Gud er ingenting umulig.

kommentarer