Major-vinner Zach Johnson takker Gud etter å ha vunnet sin andre major-turnering i golf.FOTO: Keith Allison/Flickr All Creative Commons

Takket Gud etter golfseier

Gjennom en hektisk sluttrunde i British Open i golf hadde vinneren, Zach Johnson, et ekstra ess i ermet. Han deklamerte bibelvers for å holde seg fokusert.

Etter å ha vunnet den eldste av de fire prestisjefylte majorturneringene i golfens verden, takket Zach Johnson for idrettstalentet han har fatt.

– Jeg leste skriftsteder, som Salme 24,7 («Løft hodet, dere porter, ja, løft dere, eldgamle dører så ærens konge kan dra inn!», red.anm). Jeg har lest hele uken, sa han ifølge Christian Today.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Hvordan kan folk ikke tro på Gud?

Andre major-seier

Johnson tok en overraskende seier, og holdt unna for blant andre stjerneskuddet Jordan Spieth. Dermed sikret han seg sin andre seier i en majorturnering.

I 2007 vant han Masters-turneringen. Også da ga han Gud ære.

– Jeg følte at uansett hva som skjedde i dag så var mitt ansvar å ære Gud. Forhåpentligvis synes han at jeg gjorde det, sa han den gang.

Tydelig kristen

Golfprofilen har alltid vært tydelig på troen sin. I et vitnesbyrd på et nettsted for kristne idrettsutøvere (Fellowship of Christian Athletes), sier han at etter en oppvekst i et katolsk hjem, tok livet en mer ”verdslig retning” som student.

LES: Hun skal snakke om glede til sørgende misjonsfolk

Gav troen en ny sjanse

Han ble en kristen igjen etter å ha møtt kvinnen som skulle bli hans kone. Hun sa det var uaktuelt å gifte seg med en ikke-kristen. Det førte til at Johnson igjen ga troen en sjanse.

– Jeg oppdaget hva det ville si å «leve for Kristus», og at det var noe jeg virkelig ønsket. Faktaene var der, og jeg kunne føle at den hellige ånd virket. Vinteren 2002 ga jeg livet mitt til Herren. Før jeg selv ble det, trodde jeg det var kjedelig å være kristen. Virkeligheten var det stikk motsatte, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Kulturkallet: fra godt til svært godt
Les også
Ingen lov, ingen Gud!
Les også
Dagens ærerike krigshistorie
Les også
RBK-juniorer banket KrF-ledelsen
Les også
- Ulykke kan gi oljesøl fra Bodø til Tromsø