Østerbo: – Søk Jesus i livets storm Kristenliv

Stian Ludvigsen pekte på Jesu svar til alle livets stormer: «Kom til Meg».

– Hvordan er det med din livsbåt, spurte bestyrer for Evangeliesenterets kontaktkafe i Oslo, Stian Ludvigsen, da han talte under senterets sommerstevne på Østerbo tirsdag kveld.

Han tok de rundt 2000 gjestene med til den stormfulle båtturen i Matteus 8,23-27. Der den sovende Jesus som kjent blir vekket av sine livredde disipler som ber ham frelse dem. Med det resultat at vind og sjø blir stille på hans befaling.

Gode og onde dager

– Livet kan på mange måter kan livet minne om en slik seiltur. Det kan være dager som er veldig gode. Dager med sol, grillpølser, sang og gitar. Dager der det er vind i alle seil og skipet bare bruser fremover. Dager uten bekymring hvor livet blomstrer og hvor det er godt å leve.

– Men det kan også være dager som er utfordrende. Dager med motvind og vanskeligheter, der båten står som i stampe og ikke vil fremover. Dager hvor sjøen går høyt og bekymring og nød driver oss. Dager der vår livsbåt er i havsnød og vi holder på å synke, sa Ludvigsen.

Til tross for at de fleste av disiplene var fiskere og erfarne og dyktige sjømenn, visste de ikke hva de skulle gjøre da stormen slo dem.

– Vi tenker at de hadde vel gode forutseninger, kunnskap og erfaring til å møte storm og uvær. Men hør! På tross av deres kompetanse, erfaring og all verdens menneskelige forutsetninger, holdt skipet deres på å synke.

På tross av deres kompetanse, erfaring og all verdens menneskelige forutsetninger, holdt skipet deres på å synke.

Stian Ludvigsen - Bestyrer for Evangeliesenterets kontaktkafe i Oslo.

Kunnskap og gull frelste ikke

– Så hvordan er det, min venn, med din livsbåt? Er det storm på havet ditt?

Ludvigsen pekte på at våre stormer kan være usynlige for andre. På utsiden ser det kanskje flott og fint ut.

– Men er det storm der inne, spurte han og pekte på eksempler på hva stormene kan dreie seg om.

Synd, nederlag og fall. Arbeidslivets press og utfordringer. Bekymring over sykdom eller frafalne barn. Sorg, angst, lavt selvbilde eller rus.

– På tross av vår streben for å være forberedt på uvær og storm, på tross av vår kompetanse og all verdens goder, så kan du oppleve storm. Når jeg leser om Jesus og disiplene i stormen må jeg bare erkjenne at det som reddet disipliene var ikke at de var flinke sjømenn, eller at de hadde erfaring, kunnskap, eller mennesklige forutsetninger. Heller ikke penger, gull eller gods hjalp dem. Det var ikke grillpølser, sang og gitar som reddet disiplene, det var ikke redningsskøyta. Nei. Det som reddet disiplene var at de hadde Jesus Kristus!

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

Matteus - 11,28

Jesu svar

Ludvigsen pekte på at når vi møter stormer, gjelder det å respondere på Jesu enkle oppfordring:

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett. (Matteus 11,28-31)

– Har du Jesus om bord i din livsbåt? Kanskje sier du: «Ja, jeg har Jesus i båten. Han er trygt her, han ligger og sover her i en krok.» Disiplene gikk bort til Jesus og dultet i ham og ropte: «Jesus frels oss, redd oss!» Jeg tror det er en sånn kveld i kveld. At vi kan rope til Jesus og si her er jeg!

Ludvigsen påpekte at mange gir opp når stormene blir for tøffe og for langvarige.

– Så ligger du sitter der hjemme med beina på bordet og leser avsien og tenker at de andre kan jo søke Jesus og styre på, men selv har du sluttet. For du tror det ikke er noen vits lenger. Men til dere som har hatt en vanskelig tid, søk Jesus. La oss ikke gjøre det komplisert, la oss bare gå til Jesus.

Ludvigsen innbød til å ta i mot frelse og komme frem til forbønn. Mange responderte på frelsesinnbydelsen og titalls søkte forbønn.

 

 

 

kommentarer