Støres historiske trosbekjennelse Samfunn

Torsdag kveld vitnet arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre om sin kristne tro.

– For meg er dette med tilgivelse, forsoning, dialog og troen på at vi skal et sted videre viktig for at mitt liv går opp, fortalte han.

Gahr Støre har ikke vokst opp i noe kristent hjem, men i dag står han fram og sier at han har en kristen tro, med tro på de sentrale kristne verdiene.

Sammen med forkynner Sten Sørensen og Krf-leder Knut Arild Hareide ble temaet kristen tro diskutert.

NÆRBILDET: KrFU slåss mot abort med kondomer.

– Oppriktig tro

– SPESIELT: Arne Strand i Dagsavisen.

– SPESIELT: Arne Strand i Dagsavisen.

Det har ikke vært populært i alle kretser. Oppvokst pinsevenn og tidligere generalsekretæren i Human-Etisk Forbund Levi Fragell mener Støre gjorde en grov feil ved å stille opp, og oppfordrer ham til å unnskylde seg.

Dagsavisens mangeårige politisk kommentator og Ap-sympatisør Arne Strand kaller det «meget spesielt» at han velger Sarons Dal til å dele om sin tro. Han mener også Gahr Støre blander politikk og religion.

– Han er den første Ap-lederen noen gang som åpent har erkjent at han tror på Gud.

Arne Strand - politisk kommentator i Dagsavisen

– På en måte gjør han det, fordi på samme podium som han sto, var jo også KrF-lederen Knut Arild Hareide. Men det er ikke først og fremst en partipolitisk markering Støre gjør her. Jeg tror han har et oppriktig ønske og en uttrykt vilje om å stå frem med sin kristentro, sier Strand til TV 2.

Han bemerker at Gahr Støre velger en plass med med tusener av mennesker som ikke regnes som Ap-velgere.

– Han er den første Ap-lederen noen gang som åpent har erkjent at han tror på Gud og kristendommen. Det er historisk. At han så velger Sarons Dal til å gjøre dette, er veldig spesielt, sier han til tv2.no.

KrF-flørt

RESPEKT FOR TROENDE: – Samlingen i Sarons Dal er av de store sommerbegivenhetene i Norge, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i samtale med Sten Sørensen og KrF-leder Knut Arild Hareide under sommerstevnet i Sarons Dal.

RESPEKT FOR TROENDE: – Samlingen i Sarons Dal er av de store sommerbegivenhetene i Norge, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i samtale med Sten Sørensen og KrF-leder Knut Arild Hareide under sommerstevnet i Sarons Dal.

Til Dagbladet skryter Gahr Støre av engasjerte mennesker i Sarons Dal og medgir at han kunne tenke seg å knytte nærmere bånd med Kristelig Folkeparti.

– Når man nærmer seg valg, vil flere partier se at Ap er et godt alternativ for samarbeid, sier Støre.

– Samlingen i Sarons Dal er av de store sommerbegivenhetene i Norge. Jeg har stor respekt for menneskene som samles der. De er engasjerte, de har et sterkt fellesskap, og de vil bety noe for andre. Det fineste ved politikken er å få møte engasjerte mennesker, derfor var det ikke vanskelig å takke ja til invitasjonen. Dette blir en ny opplevelse for meg, og jeg gleder meg, sier Støre til db.no.

Under KrFs landsmøte i mai stilte tidligere KrF-leder og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik seg åpen for samarbeid med Støres Ap.

– Jonas Gahr Støre har myknet i familiepolitikken, blitt mer ansvarlig i alkoholpolitikken og gitt nye signaler i asylpolitikken. Men det er for tidlig å konkludere, presiserte Bondevik ifølge Dagbladet.

FOTO: Nathalie Edvardsen

 

kommentarer