Hører du Guds stemme, eller din egen? Kristenliv

3 råd for å høre Guds stemme.

Tekst: Tania Harris, pastor, grunnlegger av God Conversations og skribent ved Relevant Magazine. Del av Hillsong Church, Australia.
Oversatt av: Marit Dale Aarseth.

Å høre Guds stemme handler ikke om å utvikle en slags mystisk evne forbeholdt «elite-disipler». På mange måter er det enkelt.

Jesus sendte oss Den Hellige Ånd for å lede oss inn i all sannhet, for å minne oss om de tingene vi har lært og til å fortelle oss om de kommende ting (Johannes 14:26 og 16:13-15) Det er Gud som tar initiativet – alt vi trenger å gjøre er å lytte. Likevel fins det noen situasjoner der det er ekstra vanskelig å høre fra Gud.

Forhold, familie, økonomi

Tre typiske eksempler er romantiske forhold, familie og økonomi. På disse områdene bryr vi oss nemlig dypt om utfallet. Og når vi kommer til Gud med våre spørsmål er vi vanligvis fylt av egne agendaer. Våre ønsker og lengsler kan fort forkludre vår evne til å høre Gud klart og det blir vanskelig å skjelne hans stemme fra vår egen.

For hvem ønsker å høre stemmen som sier: «Nei, dette er ikke rett person for deg», eller «du kommer ikke til å få barn», eller «denne økonomiske avgjørelsen kommer ikke til å lykkes». Det er selvfølgelig ikke umulig å høre Guds stemme på disse områdene av livet.

LES MER: Kristne må spise selv.

Lære å skjelne

Tross alt er romantiske forhold, familie og disse praktiske og økonomiske behovene noe av det viktigste i livet vårt. Men vi bør være forsiktige med å konstantere at «Gud har sagt» når det gjelder disse tingene. Vi må lære å skjelne mellom vår egen stemme som forteller oss hva vi ønsker oss, og Guds stemme som forteller oss hva vi virkelig trenger og som er best for oss.

Du har antagelig hørt noen av vitnesbyrdene. Den gangen Gud lot to personer møtes og matchet dem på en så suveren måte som bare Himmelen kunne arrangere. Eller om den unge forretningsmannen som fikk en forretnings-ide fra Gud som førte til storslagen suksess.

Vi må bare være klar over at når det gjelder disse områdene av livet, kan det være lett å høre feil.

Tania Harris - Pastor og grunnlegger av God Conversations

I Bibelen finner vi også historier som dette, og det er ingen tvil om at Gud arbeider på liknende måter i dag. Vi må bare være klar over at når det gjelder disse områdene av livet, kan det være lett å høre feil. Her er noen tips til hvordan du kan høre Guds stemme i disse sensitive spørsmålene i livet:

1.Vær villig til å høre hva enn Gud sier

Den beste forutsetningen for å høre Guds stemme er å ha et overgitt hjerte som er villig og innstilt på å høre hva Gud sier, uansett hva Han sier. Jesus sier at åpenbaring blir gitt til de som er villige til å følge Guds veier (Lukas 14,21). Hvis du ikke er rede til å holde hjertet ditt åpent for det svaret Gud vil gi deg, er det kanskje like greit å la være å spørre.

 2.Søk visdom fra gode rådgivere

Apostelen Paulus minner oss på at vi bare ser stykkevis og delt, som om vi ser i et uklart speil (1.Korinterbrev 13,12). Derfor trenger vi å høre Guds stemme i et fellesskap med andre søsken i troen (Apostlenes gjerninger 15,28). Dine ledere og venner kjenner deg ofte bedre enn du kjenner deg selv. De vil som regel klare å se gjennom tåken som er skapt av dine egne preferanser og lengsler.

LES MER: Slik styrer du unna giftige forhold.

3.Bruk fornuften

Enten du opplever at Gud taler direkte inn i situasjonen du søker ledelse i, eller ikke, er det lurt å bruke visdom og undersøke litt. Ikke la Guds trofasthet bli enn sovepute for å gjøre hjemmeleksene dine.

Hvis det gjelder en forretnings-ide, studer markedet og lytt til eksperter. Gjelder saken ufruktbarhet, undersøk de medisinske mulighetene. Handler det om romatiske forhold, delta på prep-kurs for å sjekke om dine verdier og motiver er i tråd med Guds vilje. Selv om vi vandrer med Gud fratar det oss ikke ansvaret som ligger i å ta egne valg.

Selv om vi vandrer med Gud fratar det oss ikke ansvaret som ligger i å ta egne valg.

Tania Harris - Pastor og grunnlegger av God conversations.

Gud taler inn i livene våre på mange ulike måter. Men vi må huske at selv om Guds åpenbaringer er rene og klare, er ikke vi det. Som vann strømmer gjennom et rustent rør, vil også våre egne preferanser og lengsler påvirke vår evne til å høre Guds stemme klart.

Så når vi skal lytte til Guds stemme i de områdene av livet vårt som betyr mest, må vi gjøre vårt beste for å legge ned våre egne ønsker og behov, bli stille, og åpne oss for det Gud har å si til oss. Uansett hva det er.

kommentarer