Slåss mot abort med kondomer Nærbildet

– Hvorfor deler KrFU ut gratis kondomer i Oslo sentrum?

– Vi vet fra flere forskningsprosjekt at gratis prevensjon senker aborttallene ved å hindre uønsket graviditet.

– Betyr ikke seksualmoral noe som helst i KrF lenger?

– Altså, hvis seksualmoral betyr at ungdom lærer grensesetting og ivaretakelse av seg selv gjennom god seksualundervisning på skolen, så ja. Men hvis du tenker på forkynnelse av klassisk, kristen seksualmoral, så er det menighetenes oppgave – ikke partienes. Vår oppgave er å få ned aborttallene fordi KrF tror på menneskeverd fra unnfangelse til naturlig død. Dessuten tror jeg folk har sex uavhengig av hva KrF sier. Det kan ikke politikere regulere, og da blir det bare symbolpolitikk å blande seg.

Folk har sex uavhengig av hva KrF sier.

Emil-André Erstad - leder i KrFU

– Allerede i 2004 krevde KrfU kondomautomater på alle høyskoler og studenthjem. Er ikke kondomstunt som dette så avleggs at det kun egner seg til å provosere grasrota i partiet, mens ingen andre bryr seg?

– Det viser heller hvor lite som har blitt gjort. Alle partiene sier seg enig i at aborttallene bør ned, men det skjer ingenting. Det er ingen politisk vilje. KrF er det eneste partiet som til stadighet kommer med forslag for å senke antall aborter.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

  • KrFU-lederen svarer også på ryktene om at flere innad i KrF ønsker å endre det kategoriske standpunktet «Nei til abort». Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer