Rune Edvardsen i Sarons Dal taler i Burundi. Reportasjen

50 år har gått, men Sarons Dal er ikke på retur. I stedet dobler de innsatsen for 3 milliarder mennesker som fortsatt ikke har hørt evangeliet.

Kongen til Kvinesdal.

KONGEN TIL KVINESDAL: Sarons Dal-pionér Aril Edvardsen viser kongefamilien rundt på bruket.

– Det er vårt DNA å bryte nytt land og nå nye mennesker med evangeliet, sier daglig leder Rune Edvardsen til Korsets Seier.

– Enten du snakker med kokken, vaktmesteren eller evangelistene på feltet, er tonen den samme. Nye må vinnes! Uten det kunne vi bare lagt ned.

Denne uken pågår det årlige sommerstevnet i Sarons Dal, som samler flere tusen til fokus rundt pionérarbeid og de unådde.

Vår stolthet

– Det er vår stolthet og vår hensikt, å bidra til at de unådde nås.  Men vi kjører ikke bare kampanjer og drar videre. Vi jobber tett med lokale menigheter for å hjelpe dem å gjøre jobben. Etter hvert har vi fått kompetanse og erfaring som vi kan gi videre. Når vi nå satser på nye områder, ser vi for oss en femårsperiode med målbevisst arbeid før vi kan overlate det til nasjonale, og gå videre til et nytt område, sier Rune.

HARD ARBEID: Det var langt fra bare betalte håndsverkere som bygde Sarons Dal. Her transporterer Aril Edvardsen stein.

HARD ARBEID: Det var langt fra bare betalte håndsverkere som bygde Sarons Dal. Her transporterer Aril Edvardsen stein.

I dette jubileumsåret gjør Troens Bevis en satsning, og dobler arbeidet.

– Vi vil øke fra vel 1.000 nasjonale evangelister til 2.000, og vi dobler virksomheten for øvrig. I Sørøst-Asia har vi som mål å plante 10.000 nye menigheter, sier Rune Edvardsen. Han kommer rett til stevnet fra en svipptur til Zanzibar og Burma.

Satser i Afrika og Sørøst-Asia

– I rundt tre år har vi vært i en veldig spennende fase hvor vi ekspanderer virksomheten og går inn i nye områder, sier Edvardsen.

– Det er helt avgjørende at vi i forkant bygger nettverk for å nå ut med evangeliet i forskjellige land. Sørøst-Asia er en veldig stor satsing for oss.

I Zanzibar forsøker vi å vinne en muslimsk nasjon, som stort sett er lukket for evangeliet. Dette vil demme opp for islamske krefter fra Midtøsten som bruker Zanzibar som inngangsport til Øst-Afrika, og vil kunne få store konsekvenser.

Rune planlegger nå nye framstøt i Burma, et nytt område for Troens Bevis, selv om hans far, Aril, jobbet med Assemblies of God der. De har støttet noen få innfødte evangelister der helt siden 70-tallet.

– Det viktigste er at vi etablerer nye innfødte evangelister. På den siste turen jeg var i Asia, fikk vi 30 nye innfødte evangelister.
Styremedlem og organisasjonsutvikler Lars Agnar Rosten forteller at Troens Bevis nettopp har fått godkjent brevkurset «Det nye liv» av de kommunistiske myndighetene i Vietnam. Det er et selvstudium i troen på Jesus som har vunnet millioner av mennesker for Jesus.

BEGYNNELSEN: I 1664 startet Aril Edvardsen det første sommerstevnet i Kvinesdal.

BEGYNNELSEN: I 1664 startet Aril Edvardsen det første sommerstevnet i Kvinesdal.

– Med denne godkjenningen har vi nå startet et oppfølgingskontor i Vietnam som drives av undergrunnskirkene der. Vietnam, Kambodsja, Thailand og Nepal er land vi har satset mye på nå.

Rosten forteller om det aller siste framstøtet i Burma.

– I november satser vi på å holde to store musikkampanjer for å nå nye mennesker og plante menigheter, sier han.

Guds hjerte banker for de unådde

– Det er fint å ha et bakspeil å kikke i for å lære av fortiden, og for å se hva man gjennomgår i livet, men ut fra den situasjonen vi er i her i Sarons Dal, har vi faktisk ikke lov til å trappe ned og tenke passive tanker. Vi kan ikke ta veldig lange hvileskjær i vår virksomhet, for det handler om noe som er på Guds hjerte og som banker hele tiden. Det handler om menneskers liv og framtid, og familier som får en ny start, sier Rune Edvardsen.

I år er det 50 år siden starten. I desember 1964 hadde Aril fått drømmesynet om Sarons Dal og at han skulle bygge et senter som skulle bli:

  • Les om oppstarten, veksten, kampene og fremtidsvisjonene til Sarons Dal. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer