Sjokkfilm avslører salg av døde fostre Samfunn

SE VIDEO: En ansatt ved Planned Parenthood diskuterer salg av organer fra ufødte liv.

Center for Medical Progress som etterforsker praksisen, filmet i all hemmelighet diskusjonen mellom direktøren for den medisinske tjenesten, Dr. Deborah Nucatola, og en etterforsker som utgir seg for å være interessert i å kjøpe kroppsdeler fra de aborterte fostrene, skriver Relevant Magazine.

Saken har vakt stor oppsikt i USA og er omtalt i mange av de største mediekanalene.

REPORTASJE: Den vonde reisen – om menneskehandel

Størst behov for lever

I videoen diskuterer Nucatola hvilke kroppsdeler folk oftest ønsker, hvordan legene produserer dem og hvilken pris de antakelig vil selge dem for.

– Jeg vil si at mange mennesker vil ha lever, sier hun i opptaket.

– Og av den grunn, vil de fleste leverandører gjøre dette under ultralyd-veiledning, slik at de vet hvor de legger tangen. Vi har vært veldig flinke til å få hjerte, lunge, lever.

Nucatola innrømmer at abort-leverandører noen ganger vil flytte fosteret inn i seteleie, for å bevare mer intakte kroppsdeler. Dette er et tegn på ulovlig delvis-fødsel abort. Videoen (som The Center for Medical Progress også la ut en to-timers, full-opptak-versjon av), har utløst raseri blant konservative nyhetskanaler og til og med presidentkandidater.

I helsesektoren hender det at pasienter ønsker å donere vev til vitenskapelig forskning som kan bidra til medisinske gjennombrudd, for eksempel behandlinger og kurer mot alvorlige sykdommer.

Eric Ferrero - Kommunikasjonsdirektør ved Planned Parenthood.

Les resten av artikkelen under videoklippet som er en kortversjon av avsløringen.

Ulovlig vev-donasjon

I en uttalelse sa Eric Ferrero, kommunikasjonsdirektør ved Planned Parenthood, at Nucatola faktisk diskuterer vev-donasjon.

– I helsesektoren hender det at pasienter ønsker å donere vev til vitenskapelig forskning som kan bidra til medisinske gjennombrudd, for eksempel behandlinger og kurer mot alvorlige sykdommer, skriver han på Planned Parenthoods hjemmeside.

– Kvinner på Planned Parenthood som tar aborter er ikke annerledes. På flere av våre helsesentre hjelper vi pasienter som ønsker å donere vev til vitenskapelig forskning, og vi gjør dette som enhvert annet høykvalitets helsepersonell gjør – med utfyllende samtykke fra pasienter, og under de høyeste etiske og juridiske standarder. Det er ingen økonomisk fordel ved vev-donasjon verken for pasienten eller for Planned Parenthood, hevder han.

LES MER: Reddet 3000 barn fra Tjernobyl

Hevder videoen er feilaktig

Han hevder også at videoen har blitt «svært redigert» og at den «falskt skildrer» vev-donasjon-programmer. Å selge eller kjøpe fostervev fra mennesker er en forbrytelse som straffes med opp til 10 år i fengsel og en bot på opp til $ 500.000.

I videoen erkjenner Nucatola at Planned Parenthood er bekymret for å bli anklaget for overføring av kroppsdeler fra fostre.

– På det nasjonale kontoret har vi en juridisk avdeling, som ikke ønsker at vi skal være sentrale i denne saken akkurat nå, sier hun.

– Men jeg vil fortelle deg at bak lukkede dører, skjer disse samtalene med tilknyttede selskaper.

Vi er dypt forstyrret av slike groteske og umenneskelige handlinger.

Kevin McCarthy - majoritetsleder hos republikanerne

– Groteskt og umenneskelig

John_BoehnerNETT

REAGERER STERK: John Boehner fra Ohio er speaker for republikanerne.

Mange republikanere og en del demokrater er rasende som følge hva videoen avslører. Flere forlanger etterforskning.

– Når en organisasjon med letthet selger deler av et ufødt barn må vi alle handle. Som en start, har jeg bedt våre aktuelle komiteer se nærmere på denne saken. Jeg ber også president Obama og helsesminister Sekretær Sylvia Burwell om å fordømme og stoppe denne grusomme praksisen, sier John Boehner fra Ohio, sier han til Politico.

Han har vært såkalt speaker i Representantenes hus for republikanerne siden 2011.

Majoritetsleder Kevin McCarthy er like sjokkert.

– Jeg snakker for alle mine kolleger når jeg sier at vi er dypt forstyrret av slike groteske og umenneskelige handlinger.

Presidentkandidat Bobby Jindal beskriver dette som «ondskap, mens motkandidat Carly Fiorina kaller det «tragisk og vanvittig».

Siste nytt er at House of Comitee og to stater har uttalt at de vil etterforske hendelsen.

Hovedfoto: Shutterstock.

 

kommentarer