Franklin Graham Kristenliv
sweet-cakesNETT

DØMT FOR DISKRIMINERING: Ekteparet Aaron og Melissa Klein driver bakeriet «Sweet Cakes by Melissa». Foto: Promo

De kristne bakerne Aaron og Melissa Klein må betale over én million kroner i oppreisning.

Det har Arbeidstilsynet (Labor Commission) i Oregon bestemt.

Aaron og Melissa Klein, som sammen eier «Sweet Cakes by Melissa» i Gresham, Oregon, ble under en innledende høring tidligere i år funnet skyldig i diskriminering på grunnlag av seksuell legning.

Dette er forbudt ved lov i Oregon, og det fornærmede paret ha blitt tilkjent oppreisning for den «emosjonelle og mentale lidelsen [de ble påført] etter å ha å blitt nektet denne servicen». Det skriver den britiske avisen The Mirror.

Brad Avakian har ansvar for alt som skjer innen industri og arbeid i staten. Han har opprettholdt dommen, og idømte ekteparet Klein å betale 135.000 dollar, en drøy million kroner, til det lesbiske paret.

Verdensevangelist raser

Den verdenskjente evangelisten Franklin Graham er en av dem som reagerer.  Han leder Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) etter sin enda mer kjente far.

– Dette er helt utrolig. Etter min mening bør Klein ble betalt 135.000 dollar for alt de har vært gjennom, skrev Graham på sin Facebook-side ifølge Christian Post.

– Enda mer vanvittig er det at Avakian vil gi ekteparet Klein munnkurv fra å snakke offentlig om at de ikke ønsker å bake kaker for homofile bryllup på grunn av deres kristne tro. Dette er et regelrett angrep på ytringsfriheten. Be for Kleins anke og for alle andre kristne som opplever diskriminering på grunn av sin tro i USA, som vi liker å ‘the land of the free,» sier den amerikanske evangelisten.

Dette er et regelrett angrep på ytringsfriheten.

Franklin Graham - Verdenskjent evangelist og misjonær

– Nekter å støtte noe de ikke tror på

«Denne saken handler ikke om en bryllupskake eller et ekteskap. Det handler om en bedrift som nekter å betjene noen på grunn av legningen deres» står det i domsavsigelsen fra byrået.

Avgjørelsen kommer kort tid etter at McArthur-familien, som driver bakeriet Ashers, ble dømt for diskriminering da de nektet å lage en kake med påskriften «Support gay marriage» (Støtt homoekteskap). Da var summen langt lavere, bare 500 pund, rundt 6.000 kroner.

Ekteparet Klein og flere andre bedrifter med kristne eiere har uttalt at de ikke har noe i mot å betjene homofile kunder, men at de ikke vil tvinges til å bruke sine kunstneriske evner til å støtte opp om noe de ikke tror på, skriver Christian News Journal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

shutterstock_229244440

ÈN MILLION I BOT: Et lesbisk par ønsket at bakerparet Klein skulle bake kake til deres bryllup. Klein nektet og er nå dømt til å betale 135.000 dollar, altså en drøy million kroner. Foto: Shutterstock

Første av mange?

Etter at amerikansk høyesterett for to uker siden erklærte likekjønnede ekteskap for lovlig i landet, spår flere eksperter på religionsfrihet at slike saker vil bli mye vanligere i framtiden.

Etter å ha tatt dissens i saken uttalte overdommer John Roberts at han trodde det bare var et spørsmål om tid før Høyesterett ville måtte behandle tvister mellom homofile par og næringsdrivende som er motstandere av likekjønnede ekteskap på religiøst grunnlag.

Vi gir ikke opp denne kampen, vi vil ikke la oss tie

Melissa Klein - Driver bakeriet «Sweet Cakes by Melissa»

Anker dommen

En av Klein-ekteparets advokater, Anna Harmon, sier at de regner med å anke avgjørelsen.

Melissa Klein skriver selv i et innlegg Facebook at de vil fortsette å kjempe.

«Vi gir ikke opp denne kampen, vi vil ikke la oss tie. Vi får står Guds sannhet, hans ord og frihet for ALLE amerikanere. (…) Vi er her for å adlyde Gud, ikke mennesker, og vil ikke la oss bli formet av denne verden. Skulle vi miste alt ville det være verdt for Herrens skyld, han som gav sin eneste sønn, Jesus, for oss. Gud vil vinne denne kampen for oss!», skrev hun. KS/KPK

 

kommentarer