«Kristen Facebook» Facegloria. Samfunn

Evangeliske kristne i Brasil har lansert et sømmelig alternativ til Facebook.

– På Facebook ser man mye vold og pornografi. Derfor tenkte vi på å lage et nettverk hvor vi kan snakke om Gud, kjærlighet og spre Hans ord, sier webdesigner Atilla Barros til AFP.

Skaperne bak hevder at nettverket, som har fått navnet Facegloria, har passert 100.000 medlemmer siden lanseringen i forrige måned. Ambisjonene stopper på ingen måte der, snart kommer også en mobilapp.

– Om to år håper vi å ha 10 millioner brukere i Brasil. Vi har fått 100.000 brukere i løpet av en måned, og vi forventer en stor økning takket være mobilappen, sier Barros.

Om to år håper vi å ha 10 millioner brukere i Brasil.

Atilla Barros - Webdesignet Facegloria.

Bytter ut «Liker» med «Amen»

En tydelig forskjell fra Mark Zuckerbergs mer kjente alternativ er at den velkjente «Liker»-knappen er erstattet med muligheten til å klikke på «Amen» 600 ord er forbudt å bruke på siden, man kan ikke stå oppført i et homofilt forhold, og referanser til syndige aktiviteter er ikke tillatt.

Mer enn 20 frivillige bidrar som moderatorer, for å luke ut upassende språk og vurdere om dristige selfies eller bikinibilder skal tillates. Bilder av alkohol og tobakk blir også undersøkt og vurdert fjernet, skriver The Telegraph.

Ideen oppstod for tre år siden, da Barros og tre kollegaer som jobbet på borgermesterens kontor i Ferraz de Vasconcelos, mente det måtte finnes et marked for en «ren» versjon av Facebook.

Borgermesteren som investor

Borgermester Acir dos Santos har selv bidratt med 10.000 pund fra egen lomme i startkapital.

Det sosiale nettverket er foreløpig bare tilgjengelig på portugisisk, men det foreligger planer om å utvide til flere språk.

– Nettverket vårt skal bli globalt. We har kjøpt Faceglory-domenet på engelsk og på alle mulige språk. Vi vil utfordre Facebook og Twitter både her og andre steder, uttaler borgermester dos Santos. KPK

 

kommentarer