Tynn man ser i speilet og ser en tjukk mann. Nærbildet

Cornelia Bregård vakte oppmerksomhet etter et krast innlegg i Aftenposten.

 

CorneliaNETT– I Aftenposten skrev du sist uke om kroppspress som ble lest av mange. Hvorfor skrev du det?

– Fordi jeg var så provosert og lei av at det ikke skal være greit for overvektige å gå i de klærne de vil, og fordi folk er så slemme og sier så mye uhøflig. Det er ikke mange som greier å riste av seg det som om det var ingenting. Derfor skrev jeg innlegget, for å uttrykke min frustrasjon.

– Det er tøft gjort.

– He, he. Jeg er veldig lite selvhøytidelig, egentlig, men jeg synes det var et kjempeklamt innlegg å skrive. Jeg sendte det først til en venninne som sa at det var bra, og at det bare var å legge det ut. Så tok det fyr. Jeg tenkte bare: Oj, det er 13.000 personer som synes det er interessant å lese at jeg går i shorts.

Det var et kjempeklamt innlegg å skrive.

Cornelia Bregård - Elev på Filadelfia Bibelskole Oslo i fjor

– Ja, hvordan har tilbakemeldingene vært?

– De har vært veldig positive, egentlig. Det har vært spesielt å få meldinger fra damer i 30-40-årsalderen som sier at de ble mobbet i ungdomsårene, og som ikke har gått med shorts på 10-20 år fordi de har vært skamfulle. Det har fått større effekt enn jeg trodde, det har vært veldig hyggelig. Og så har det vært noen negative meldinger, men det går fint.

– Du slipper ikke unna dem, altså?

– Nei, det er kommentarer som: «Kan du ikke bare slanke deg i stedet?» Det er folk som snakker om ting de ikke vet noe om.

– Hva slags kroppspress lever ungdom med egentlig?

  • Les svaret og resten av intervjuet med NLMs informasjonsleder, Espen Ottosen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer