Kristne må spise selv Leder

Guds rike vil få innflytelse når kristne tar ansvar for eget åndsliv.

Holdes din tro ved like av de åndelige måltidene andre serverer deg, eller har du lært å spise selv?

Forventningene er store til årets stevner og konferanser i sommer-Norge. Vi pakker kofferten og forventer at noen åndelige gourmetmåltider skal virke som bensin på bålet i våre kristenliv.

Men når skal vi lære å spise selv? Hvor lang tid skal det gå før våre liv og vår tro først og fremst motiveres av vårt eget hverdagsliv med Gud? Hvordan kan jeg lære å leve mitt liv med egen åndelig motor, slik at jeg er i stand til å ta gode valg og produsere åndelig frukt uten å være avhengig av at andre utfordrer og motiverer meg?

Utfordringen for store deler av Norges kristne er at vi fortsatt trenger å bli matet av andre for å ta til oss næring. Altfor mange av oss stanser den åndelige utviklingen på barnestadiet og utvikler oss aldri til å bli modne kristne som motiveres innenfra, fra det nære, personlige livet med Gud hver dag. I stedet reiser vi på møter og konferanser, setter oss i benken og gaper, slik at noen kan mate oss med åndelige retter.

Har du lært å spise selv

Anne Gustavsen - Ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Ingen av oss kan leve på restaurantbesøk eller gourmetmåltider vi får når vi besøker venner eller er på ferie. For å leve sunne liv trenger vi de daglige, jevne måltidene med grovbrød, frukt og grønt. De er ikke så overdådige og flott anrettet, men de gir oss sunne, gode liv med mye energi og overskudd.

Vi må lære å ta til oss åndelig mat selv, slik at vi kan leve sterke, kompromissløse, målrettede og seirende kristenliv hver dag året rundt. Ved å sette av tid til daglige måltider med bibellesning, bønn og gudsnærvær, blir vi selvgående i våre åndelige liv. Vi får muskler og krefter til å navigere rett og leve innenfra og ut. Godt plantet i vår identitet i Kristus, vil valgene våre reflektere hvem vi er i ham og vi begynner å leve tydelig. Vi lar oss ikke distrahere og friste av uforutsigbare følelser eller omgivelser.

Når du daglig oppdaterer deg på hva Gud har gjort for deg, hans løfter for ditt liv, hans omsorg og styrke, blir du motivert og fokusert. Når du lærer deg å spise selv, begynner du å tenke målrettet og langsiktig. Når du hver dag inviterer Den Hellige Ånd til å gi deg åpenbaring i Guds ord, visdom, styrke og overnaturlig kraft, vil du produsere åndelig frukt i møte med mennesker rundt deg.

Norge trenger etterfølgere av Jesus som har lært seg å spise selv.  KS

– Anne Gustavsen, ansvarlig redaktør i Korsets Seier.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg