Samler lovsangsstjerner på Bislett Samfunn

Hillsong og Martin Smith kommer til Norge.

Martin Smith, tidligere vokalist og frontmann i bandet Delirious?, og Hillsong har vært med på å prege den moderne lovsangsmusikken helt siden starten av 1990-tallet.

Nå kommer både engelskmannen og bandet fra Hillsongs London-campus til Norge, for å lede lovsang på arrangementet EN DAG på Bislett stadion i Oslo lørdag 1. august.

Tilbedelse og sosialt engasjement

– Vi er utrolig takknemlige for å få Hillsong og Martin Smith til Norge, sier Kristoffer Stokke, styreleder i EN DAG.

– De er selvsagt store navn, men det som virkelig har imponert oss er at de har evnet å kombinere en tydelig tilbedelse som har fått innflytelse verden rundt med et klart sosialt engasjement, forklarer han.

Stokke håper å samle flere tusen kristne til Bislett 1. august. Der skal deltakerne be for Norge, lovprise Gud og være med å bekjempe menneskehandel.

Det blir også innsamling til antimenneskehandel-organisasjonene Hope For Justice og A21. Sistnevnte er startet av Hillsong-lederen Christine Caine.

LES OGSÅ: Hollywood-film med Hillsong og Rick Warren

– Må la tilbedelsen få et praktisk uttrykk

Flere pinsemenigheter er med på å stå bak arrangementet, og i EN DAG-styret har Stokke med seg Filadelfia-pastor Andreas Hegertun og Intro-pastor Jostein Krogedal, samt ledere fra Ungdom i Oppdrag, Skaperkraft, Impuls, Get Focused og TenOase.

– Vi har opplevd at det har vært viktig å mobilisere bredt. Kirken, med stor K, har en rik historie å bære videre. Vi har etablert sykehus, eldresenter og andre sosiale tiltak. Nå finnes det 27 millioner slaver verden rundt. Offisielle statistikker sier at det er to milliarder kristne. Det blir 82 kristne per offer for menneskehandel. Vi kan gjøre en forskjell, sier Stokke.

– Nå må vi la tilbedelsen vår få et praktisk uttrykk. Ingen mennesker skal selges i Norge, legger han til.

LES OGSÅ: De kristne NBA-mesterne

Mobiliserer for rettferdighet

Både Hillsong og Martin Smith har, som Stokke nevner, engasjert seg i sosiale utfordringer.

Hver uke gir Hillsong mat til hundrevis av personer i byene rundt deres campuser i ulike land, og globalt har de engasjert seg sterkt i organisasjonen A21s arbeid mot menneskehandel.

Martin Smith på sin side har, etter at bandet Delirious? la musikken på hylla, etablert initiativet CompassionArt som samler lovsangsledere som Matt Redman, Tim Hughes, Michael W. Smith og Chris Tomlin for å mobilisere for rettferdighet.

Hillsong og Martin Smith har opptrådt på samme scene ved flere anledninger. I 2004 ga Hillsong og Delirious? ut live-plata «Unified Praise», en lovsangskonsert fra Sydney. Se en av låtene her:

kommentarer