Informasjonsleder i NLM, Esen Ottosen Nærbildet
Espen Ottosen vil ha med seg pinseledere ut i offentligheten.


– Hvordan resonnerte du første gang du ble spurt om å stille til tv-debatt?

– Da tenkte jeg som så at det er viktig at de kristne er synlige i media, rett og slett fordi vi har noe godt og viktig å si. I den første debatten handlet det, slik det ofte gjør, om det sjette bud. Og jeg tenkte at det var viktig at noen pekte på verdiene av ekteskapet og trofasthet. Og så tenkte jeg at det kanskje var fint at det var en litt yngre stemme som meldte seg på, og vips så satt jeg der i Holmgang-studioet.

– Du har stilt opp i om lag 200 forskjellige debatter. Er det en tematikk som engasjerer deg litt ekstra?

– Jeg har deltatt i en del debatter som har handlet om at staten har vurdert å stoppe statsstøtten til skoler, organisasjoner eller institusjoner som ikke mener det samme som staten. Dette opplever jeg grunnleggende intolerant, og som en vassen ytringsfrihet.
Det er jo slik at kristne også betaler skatt, og bør kunne forvente å få noe igjen i form av støtte. Så slike trusler opprører meg.

Slike trusler opprører meg

Espen Ottosen - Informasjonsleder i NLM

– Du forsvarer ofte posisjoner det er populært å raljere med eller motarbeide. Opplever du deg rettferdig behandlet av programlederne?

– I det store og hele kan jeg si ja til det. Det ligger jo og i sakens natur at om de vil ha meg til å stille, så må jeg oppleve at jeg kommer til orde og møter respekt.

– Har du et debattprogram eller konsept du liker bedre enn de andre?

  • Les svaret og resten av intervjuet med NLMs informasjonsleder, Espen Ottosen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer