Håvard Nyhus er mediekommentator i BT. Samtalen

Et vennskap med Jesus er derimot fremmed for populærskribenten Håvard Nyhus.

Noen ganger kan klær lyve – eller i det minste lede deg til en feilslutning.

Ved første øyekast ser nemlig Håvard Nyhus ut som nok en ung radikaler. De fordommene forsterkes med tanke på at han jobbet i norsk presse i flere år. De siste årene har han seilt opp i norsk offentlighet. Radiokanaler og aviser kjemper om å få ham som fast kronikør eller kommentarskribent.

Personligheten hans passer dårlig med fordommene. Nyhus mener Norge trenger FrP, at nyateister er late og kunnskapsløse og at kristendommen er en grunnpilar i Norge. Annerledesroller trives han med.

– Jeg synes det er litt gøy, ja. Men det er nok litt jåleri også. Jeg har et behov for å skille meg ut, sier Nyhus som nyter å forsvare de som ofte angripes og vice versa.

– Det er så lett og enkelt å gjøre narr av Frp. Da vekkes det noe i meg. Jeg velger å se sakene fra en annen side, være litt mer original. Selv om ikke jeg stemmer Frp, er det et legitimt og viktig parti som representerer interessene til mange nordmenn.

De åndssvake

Hele ansiktet til Nyhus lyser opp når han snakker om alle ateistene han har terget på seg.

– Som Harald Eia en gang sa: Ingenting er som å gjøre narr av humanetikere.

– Hvorfor det?

– Fordi de er så selvhøytidelige.

Kristendommen er noe av det dypeste og klokeste som er frembrakt

Håvard Nyhus - kommentator i BT, Dagbladet, Vårt Land og NRK P2

Konkret snakket Eia om Dagblad-kommentaren «Den åndssvake nyateisten» til Nyhus.

– Det gir meg stor glede å gjøre narr av dem som, med den største selvfølgelighet og arroganse, vet at de besitter den hele og fulle sannheten.

Bare gøy var det imidlertid ikke. Raljeringen fikk sosiale medier til å gå bananas. Nyhus ble bombardert med illsinte meldinger og telefoner. Det ble litt slitsomt.

– All verdens verdiprogressive liberalere mente jeg hadde forbrutt meg mot noen av deres helligste skrifter, skrifter som i virkeligheten er bygget på luft.

Dumt og grunt

– Er det ikke dette mange hevder om kristne?

– Teologi er den eldste vitenskapen som finnes. Den jødekristne tradisjonen er bygd og kvalitetssikret gjennom tusenvis av år. Den såkalte nyateismen er en ti år gammel motegreie som allerede er på retur. Kristendommen er noe av det dypeste og klokeste som er frembrakt, mens nyateismen er noe av det grunneste og dummeste.

Nyhus er nøye med å skille mellom nyateisme og ateisme…

  • Les ukens portrett hvor Nyhus omtaler seg som kristen, men har et steilende, uavklart forhold til Jesus. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer


Anbefalte innlegg