Avlyser konsert grunnet kontroversielt samarbeid Samfunn

NLM skrinlegger den planlagte konserten med Solveig Slettahjell under organisasjonens generalforsamling, fordi hun samarbeider med Åpen Folkekirke. Det synes artisten selv er leit.

– Jeg synes først og fremst det bare er veldig trist at NLM velger å avlyse konserten, sier hun til KPK.

– Kirken lærte meg at vi alle er barn av nåden, og jeg hadde trodd og håpet at vi kunne være sammen og dele nådefellesskapet gjennom salmene vi ville synge under generalforsamlingen på Randaberg, utdyper hun.

Det blir det ikke noe av. 44-åringen er en av artistene som bidrar på CD-en ”Fabler om en åpen kirke” til støtte for organisasjonen «Åpen folkekirke» under høstens kirkevalg.

Organisasjonen ble dannet i etterkant av striden om homofilt ekteskap under fjorårets kirkemøte, og har som et av sine hovedmål at kirken skal velsigne ekteskap mellom likekjønnede.

NLM beklager

Generalsekretær Øyvind Åsland I Norsk Luthersk Misjonssamband er lei seg for situasjonen som har oppstått.

– Dette er veldig beklagelig, og vi er lei oss for at det ble slik. Solveig Slettahjell er en svært dyktig sanger, og vi så frem til at hun skulle delta på GF med sanger fra cd-en «Arven», som formidler kjente bedehussanger på en flott måte, sier generalsekretær i Misjonssambandet, Øyvind Åsland, til nlm.no.

Vi prøver å unngå dobbeltkommunikasjon

Espen Ottosen - Informasjonsleder i NLM

Tåler uenighet

Samtidig sier han at spørsmålet om ekteskapets form er viktig for NLM, og at de derfor matte ta avgjørelsen om å avlyse konserten.

– I NLM lever vi også godt med en viss uenighet om ulike tema, men vi synes spørsmålet om ekteskapets kjennetegn er et viktig spørsmål. Når Slettahjell velger å profilere seg selv som en aktiv støttespiller for «Åpen folkekirke», ble vår konklusjon at hun har satt seg i en posisjon som ikke er forenelig med den planlagte deltakelsen på generalforsamlingen.

Det synes Solveig Slettahjell er skuffende.

– Jeg hadde trodd og forventet at vi ville enes om at vi alle ser stykkevis og delt og at vi ikke er satt til å dømme hverandres rett-troenhet, sier hun.

Ikke første gang

Det er ikke første gang NLM avlyser en konsert med en artist. I 2011 valgte region øst i organisasjonen på kort varsel å avlyse en annonsert konsert med sangeren Maria Merete Trøen da de fant ut at hun skulle synge årets «pridelåt» på Skeive dager, meldte avisen Vårt Land.

Til Norea radio sa informasjonsleder Espen Ottosen at han fastholder standpunktet at talere og sangere bør stå inne for det organisasjonen mener om blant annet homofilt samliv som NLM mener bryter med kristen etikk.

– Vi prøver å unngå dobbeltkommunikasjon der vi på den ene siden tydelig sier at homofilt samliv er galt, og på den andre siden signaliserer at sangere og talere kan tenke annerledes, sa Ottosen. KPK

 

kommentarer