Basketspillerne Curry og Iguodala Kultur

– Først og fremst så er Gud stor. Gud er stor, innledet basketspilleren André Iguadala (31) (til høyre i bildet) besvarelsen på spørsmålet fra journalisten om hvordan det føles å vinne.

– Vi er et lag full av troende. Alle vi tror at Gud har en vei og plan for hver enkelt, fortsatte han.

Laget Iguodala snakker om er NBA-laget Golden State Warriors fra Oakland. Natt til onsdag ble de mestre for første gang i historien etter å ha slått Cleveland Cavaliers – med verdens beste basketballspiller LeBron James – 4-2 i kamper.

Forbilledlig tro

Iguodala ble kåret til den beste spilleren i finalespillet, men han er mest opptatt av å løfte opp hans yngre forbilde på laget Stephen Curry (27). Curry ble forøvrig kåret til årets beste spiller i NBA og regnes blant annet for å være blant tidenes beste trepoengsskyttere.

– Jeg ønsker å bli mer som «Steph», en mann full av ærefrykt til Gud.

Curry (til venstre i bildet) kjenner seg igjen i hvordan Iguodala beskriver «et lag fylt med troende».

– Den Hellige Ånd beveger seg gjennom garderoben vår på en måte jeg aldri har opplevd før. Det gir oss mulighet til å nå mange mennesker. Personlig prøver jeg å bruke dette som en scene for å dele hvordan Gud har vært en velsignelse for mitt liv, og hvordan han kan være den samme i alle andres, forteller Curry.

Artikkelen fortsetter under bildet.

1200px-GSW_Vs_Utah

KLEDD I GULT: Oracle Arena i Oakland regnes for å være den banen i NBA med mest liv og leven.

Bibelvers på skoene

Stephen Curry, som virkelig er elsket av fansen i Oakland, San Fransisco og San Jose, overgår de fleste kjente atleter når det kommer til tydelig gudstro. Både på og utenfor banen.

Ofte banker han mot hjertet sitt med knyttneven for så å peke mot himmelen etter bragder på banen. Det gjør han for å minne seg selv og andre på at hans hjerte tilhører Gud, og at det er Herren Curry spiller for. På skoene har han sydd inn bibelverset Filipperne 4:13:«Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.»

Det er på grunn av min Herre og frelser

Stephen Curry - årets basketspiller i NBA

Snakker mye om Gud

Utenfor banen er han like raskt ute med å peke på Gud, sist under en tale da han mottok prisen for å være årets beste spiller i NBA.

– Noen ganger kan det virke som at man må ha visse forutsetninger eller en vill livshistorie for å lykkes i denne verden. Men det er ikke sant. Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra – hva du har eller ikke har – hva du mangler, eller hva du har for mye av. Alt du trenger er tro og tillit til Gud og en udødelig og sta lidenskap for det du gjør i livet.

I samme tale svarte Curry på hvorfor han er så verbal rundt sin kristne tro.

– Folk bør få vite hvem jeg representerer og hvorfor jeg er den jeg er. Og det er på grunn av min Herre og frelser.

Oppvekst i tro

Stephen Curry vokste opp i en familie med stor interesse for basketball. Hans far spilte i NBA.

Noe annet som preget familien var de nære relasjonene til hverandre og Gud. Men Curry har ofte understrekt hvor viktig det var å møte Gud personlig.

– Jeg husker det som det var i går, forteller Curry til The Christian Post og breakingchristiannews.com.

Den gangen gikk han i fjerdeklasse på barneskolen.

– Jeg hørte og skjønte hva evangeliet betydde for mitt liv. Jeg ga mitt liv til han.

 

 

kommentarer