«Folk vil bli frelst av å se denne filmen» Reportasjen

Han har regissert den nye filmen om Hillsong, og tror mennesker vil møte Jesus av å se den. Men Michael Warren selv er ikke kristen.

– Jeg går inn døren, det er masse kameraer der, og jeg utbryter: «Kjære tid, hva skjer?»

Taya Smith tenker tilbake på den dagen hun gikk inn i Sony-studioet der hun og bandet hennes, Hillsong United, spilte inn ny plate. Hun er stemmen bak «Oceans», en av Hillsongs aller mest populære lovsanger de siste årene. Som person er hun energisk, nesten eksplosiv av sjarm og glede.

Men å åpne opp døren til musikkstudioet og finne rommet fylt opp av tv-kameraer, kan sette enhver ut av spill. Inkludert Taya Smith. Hun gikk bort til gitaristen og spurte ham hva det var som foregikk.

– Og han svarer: «Å, ja, du vet den filmgreia? Det er det som skjer.»

Skudd i blinde

«Den filmgreia», er «Let Hope Rise», en storbudsjettsdokumentar som kommer ut denne høsten.

Smith hadde hørt rykter om en film – de fleste i bandet hadde det – men alle hadde sett på det som en fjern drøm. Når de blir spurt om sin umiddelbare reaksjon på å lage en storbudsjettsfilm om bandet sitt, svarer alle medlemmene i Hillsong United det samme: «Hvem vil se en film om oss?» Det virket som et skudd i blinde.

Jeg er ikke nødvendigvis en troende

Michael Warren - regissør av Let Hope Rise - en dokumentar om Hillsong

Men husk at dette er Hillsong United. Deres nye album, «Empires», har gått til topps på sekulære hitlister verden over. Den siste turnéen deres solgte ut noen av verdens største og mest ikoniske scener. New York Times satte dem på forsiden sin, og beskrev dem som et «fenomen». De er, nesten uansett hvordan du måler det, den mest suksessfulle, kristne gruppa i den moderne musikkindustrien.

De har skutt i blinde gjennom hele karrieren.

Men likevel, en film?

«Aldri hørt om dem.»

Bandet var ikke de eneste som møtte ideen med skepsis. Den samme reaksjonen hadde Michael John Warren, mannen som ble gitt oppgaven å regissere filmen. Ifølge Warren hadde ideen om en film om Hillsong United «sirkulert rundt i Hollywood i noen år», men ingen klarte å velge ut en regissør. Warrens navn ble satt på listen, han vet ikke engang helt hvorfor.

– En venn av meg ringte meg og sa: «Har du hørt om Hillsong?» Jeg svarte: «Nei. Aldri hørt om dem», sier regissøren.

Trosmessig er ikke Warren noe opplagt valg som regissør av en lovsangsdokumentar, men profesjonelt er han nesten overkvalifisert. Han skaffet seg et navn som en hip-hop-sentrert filmskaper, og dokumentaren hans om Jay-Z, «Fade to Black», vurderes som en klassiker innenfor sjangeren.

Han er imidlertid ikke – og det er han veldig tydelig på – kristen. Han bruker uttrykket «søkende».

– Jeg er ikke nødvendigvis en troende, men jeg er…

  • Les svaret og resten av intervjuet med Hillsong-regissøren. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer