Aldri voksen Samtalen

Turid Svartdahl feiret 60-årsdagen med dukkehus og Pippi Langstrømpe.

– Jeg har fylt 60 år, men jeg lengter fortsatt etter å utvide noen områder i livet mitt, sier Turid Svartdahl. – For eksempel å operere sterkere i nådegaver midt i det hverdagslige.

Hun tar en ny slurk av cappucinoen i Barratt kaffebar, og har allerede glemt at innledningen til dette intervjuet var at hun ikke trodde hun hadde noe nytt å fortelle.

– Er det mer å lengte etter ved fylte 60?

– Å ja! Jeg drømmer om å se en sterkere dimensjon av det profetiske i både mitt og andres liv. Vi må ikke bare drive med aktiviteter. Eldre mennesker skal ha drømmer. For min egen del ber jeg om å få tale Guds ord inn i barnebarns, naboers og venners liv. Ikke bare ord, men kraft.

Flere nådegaver

Sammen med mannen Egil er Turid midt i «jubelåret». Begge har fylt 60, og sammen feirer de 40 års ekteskap i år. Bak seg har de et rikt liv tettpakket med tjeneste, opplevelser og en stor familie av etterkommere. I sommer tar de med hele slekta på ferie til Kreta for å feire.

Men Turid lever fortsatt i forventning om enda bedre tider:

– Moren min hadde noe av det på slutten av livet. Hun var en beskjeden dame og sa ikke mye, men under sykdomsperioden før hun døde, ble hun døpt i Den Hellige Ånd. Hun lå og priste Gud i tunger og kom med ord fra Gud til oss. Det hadde hun aldri gjort før! Det samme ønsker jeg å oppleve nå. Å komme enda nærmere Gud, begynne å fungere i nye nådegaver. Jeg vil være et medmenneske med solid bakkekontakt, men samtidig ha med dimensjonen om at jeg kjenner en Jesus som har all makt, og bruke det i møte med mennesker. Jeg drømmer om å tale profetisk inn i menneskers liv i det daglige, på fortauet, over kjøkkenbordet.

– Min plass har aldri vært på en talerstol. Jeg kan ikke preke, men jeg er god til å skravle, sier Turid.

Latteren hennes triller som perler ut av en sekk.

– Så hvis Gud kan bruke det…

Blir aldri voksen

På 60-årsdagen fikk Turid det hun ønsket seg mest: Et stort dukkehus som hun kan innrede selv. Alle gjestene var utkledd som en av Astrid Lindgrens figurer, og Turid selv var Pippi Langstrømpe.

– Jeg var Pippi på heltid en hel dag! Jeg elsket det. Jeg hadde gullpenger og spilte rollen hele dagen.

Og i huset på Mortensrud innrømmer Turid at det fortsatt er minst to lekerom, selv om barna har flyttet ut for lengst.

– Hvorfor er jeg sånn? reflekterer Turid.

– Jeg kjøper fortsatt leker…

  • Dette er starten på intervjuet med pastorkonen. Les resten av intervjuet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

 

kommentarer


Anbefalte innlegg