– Gud hvisket: «Ikke gjør det.» Det reddet livet mitt. Samfunn

Den dagen R.A. Dickey tangerte en lite heldig rekord i moderne baseball ved å gi bort seks home runs i én og samme kamp som «pitcher», bestemte han seg også for å ta sitt eget liv.

Bestemmelsen kom ikke bare som et resultat av en dårlig idrettsprestasjon.

Bildetekst til hovedbilde: VILLE TA SELVMORD: Baseballstjernen R.A. Dickey var i ferd med å ta sitt eget liv da Gud grep inn. Bilde: Wikimedia Commons

LES OGSÅ: Ber om tilgivelse

Seksuelt misbrukt

Dickey var blitt seksuelt misbruk av en kvinnelig barnevakt som barn og senere voldtatt av en tenåringsgutt, og hadde hele livet følt seg ingenting verdt.

– Første gang det skjedde var med en kvinnelig barnevakt, forteller R.A. Dickey i en video på nettstedet «I Am Second».

– Moren din forlater deg, det er ingen andre deg enn deg og henne. Det neste som skjer er at du er i mørket, du svetter, klærne er av, du vet ikke hvorfor, du vet ikke hva som foregår. Det er forvirrende, sier han.

Overgrepene gjentok seg.

– Den tredje eller fjerde gangen tenkte jeg: Bare gjør det du må gjøre, og bli ferdig med det.

R.A. Dickey - Baseballspiller

LES OGSÅ: – Nå må kristne miljøer våkne opp

Ble sint på Gud

Som 13-åring ble Dickey en kristen, og han forventet at sårene fra barndommen skulle bli leget.

– Kan du ta det bort, ba jeg om. Forventningene mine var at alle sårene skulle bli helbredet med det samme. Da det ikke skjedde, ble jeg sint.

Senere fikk Dickey sjansen som profesjonell baseballspiller, men en albueskade gjorde at han ikke fikk fart på karrieren. Da han endret teknikk, og forsøkte å gå over til såkalt «knuckleball» – en spesiell metode som pitcheren, eller kasteren, i baseball bruker for å få ballen til å la være å spinne – endte det med rekord i første kamp.

En marerittrekord.

Ingen hadde noensinne sluppet til mer enn seks home runs for motstanderlaget i en og samme kamp, og Dickey tangerte den uheldige rekorden. Da bestemte han seg for å ta sitt eget liv.

LES OGSÅ: Sinna på KS

Årets spiller

Han tapet fast et rør fra eksospotten til bilen og inn gjennom vinduet, og tettet igjen vindussprekken med et håndkle, og satte seg i førersetet, klar til å vri om nøkkelen.

–  Det eneste som reddet meg, var følelsen av at Gud satt rett ved siden av meg i passasjersetet. Han hvisket: «Ikke vri om nøkkelen.» Så jeg gjorde det ikke.

Det reddet livet hans. Og han fikk til slutt oppleve suksess på baseballbanen også.

I 2012 mottok han Cy Young-prisen for årets pitcher i amerikansk baseball, den eneste gang en «knuckleball»-pitcher har vunnet prisen. I 2015 er han fortsatt en stjerne i amerikansk baseball.

Se videoen her:

 

kommentarer