The Voice-finalist bygde ungdomsarbeid med Troens Bevis Kultur

Filip (23) var ettåring i Kvinesdal. Nå konkurrerer han om å vinne sangkonkurranse på TV 2.
En av de åtte finalistene i «The Voice» på TV2 var på team med Troens Bevis sine ett-åringer i 2012.

I dag studerer Filip Bernard Jensen menighetsledelse ved Høyskolen i Staffeldtsgate i Oslo.

Bildetekst til hovedbilde: SANGKAMP: Filip Bernard Jensen er en av deltagerne i «The Voice» på TV2 denne sesongen. Bilde: Promo fra The Voice.

– Jeg vokste veldig mye på det året i lag med Hans Martin Skagestad og prosjektet «Sammen for Norge». Jeg ble mye tryggere på meg selv, og tror jeg ble flere år eldre på det ene året, sier Filip Bernard Jensen (23) til Troens Bevis.

TROENS BEVIS: Artikkelen er godkjent hentet fra nettsiden til Troens Bevis.

Med Troens Bevis

Han forteller at året etter videregående var han usikker på veien fremover og tok et år der han jobbet blant annet på danskeferjen.

– Det førte til at jeg hadde en del fri, så da Hans Martin Skagestad fra Troens Bevis, som også har vært ungdomspastoren min flere år i Betania i Kristiansand, tok kontakt og spurte om jeg ville hjelpe han med et ungsomarbeid i Båtsfjord. Da takket jeg ja. Det førte til at jeg dro til Båtsfjord seks ganger det året. Siden bestemte jeg meg for å være med på et fulltidsteam som ett-åring fra Troens Bevis og De Frie Evangeliske Forsamlinger året etterpå.

LES MER: «Kristnet» The Voice.

Sangkonkurranse på TV 2

De neste par ukene blir en spennende tid for sangtalentet da han er en av åtte semifinalister på TV2’s store konkurranse over Norges beste stemme i «The Voice».

Konseptet går ut på at fire mentorer skal velge hvilke deltagere de ønsker å ha på sitt lag uten å se dem først. Alle mentorer har åtte deltakere hver, hvor de så skal elimineres ned til fire hver ved å synge samme sang i dueller mot hverandre, og så skal seerne velge hvem som vinner av de siste 16 deltakerne.

– Det begynte med at jeg fikk en telefon der jeg ble spurt om jeg ville stille opp på audition for «The Voice». Det var faktisk broren til kjæresten min som hadde tipset dem, forteller Filip.

ÅTTE IGJEN: Her står Filip med programleder i The Voice, Øyvind Mund. Mange deltagere har røket ut, nå er det bare åtte igjen.

ÅTTE IGJEN: Her står Filip med programleder i The Voice, Øyvind Mund. Mange deltagere har røket ut, nå er det bare åtte igjen.

Naken og sårbar

Det var begynnelsen på en knallhard prosess som pågikk i flere måneder der han gikk videre fra den ene utvelgelsen til den andre før han endelig stod på scenen med TV- kameraer og publikum. Hver uke under sending blir stadig flere eliminert, inntil det tilslutt er fire finalister tilbake.

– Hva har troen betydd for deg i denne prosessen?

– Måten som en blir eksponert på er ikke lett.

En føler seg veldig naken og sårbar.

Filip Bernard Jensen - The Voice-deltaker

Og det at alle har sine meninger og forslag om hvem en er og hva en skal gjøre. Så troen hjelper meg til å holde på meg selv. Som kristen har jeg en trygghet i min identitet som gjør meg sterkere. Jeg føler ikke at jeg står alene i sirkuset som pågår rundt meg, for å si det slik.

AQUA-LENE: Beklager banning på The Voice.

Overrasket

– Trodde du at du skulle gå videre til semifinalen?

– Det hadde jeg aldri trodd. Men uansett hvordan det går til slutt, så føler jeg at jeg har vunnet med alt som jeg har lært underveis. Også har jeg oppdaget at jeg elsker å stå på scenen, det gir et skikkelig kick.

Filip ler mens han fortsetter:

– Også føler jeg meg veldig heldig som er blitt kjent med så mange flotte mennesker. Det er en veldig flott gjeng som har deltatt og som jobber med oss.  Ikke minst lærer jeg veldig mye fra mentoren min, Yosef. Jeg har fått et nettverk som utvilsomt vil bety mye fremover.

LES MER: Lovsanger og The Voice-artist ble utbrent.

Vil jobbe i menighet

Filip føler seg trygg på at konkurransen om Norges største sangtalent ikke vil forandre hans egen kurs i livet. Som aktiv innen kristent ungdomsarbeid i flere år studerer han nå musikk og menighetsledelse ved Høyskolen i Staffeldtsgaten.

Selv vokste han opp i OKS før familien flyttet til Kristiansand, der han har gått i Betania de siste ti årene.

– Planen er å jobbe med menigheter. Jeg er veldig glad i å bygge opp menighetsarbeid og det er mye forskjellig som kan skje fremover. Også føler jeg at nå har jeg enda mer verdifull erfaring å ta med videre!
 

kommentarer