Sinna på KS Samfunn

«Pinsepastor tiltalt for underslag», heter en kort artikkel langt bak i ukens Korsets Seier. Våre store artikler er gjerne forbeholdt papir, men denne korte nyhetssaken la vi også ut på k-s.no og Facebook.

Bildetekst til hovedbilde: Vi kommer neppe til å ligge buskene bak huset til Jan Hanvold, Vebjørn Selbekk eller Egil Svartdahl med en gedigen telelinse på jakt etter sladder», skriver Karl Andreas Jahr, journalist og nettleder i KS. Bilde: KS arkiv

En del av tilbakemeldingene er tydelige når vi en sjelden gang skriver om kritikkverdige og kriminelle forhold. Og de var enda sterkere da jeg skrev en lignende kort sak om tv-predikant Runar Søgaard i påsken.

Jeg fikk kjeft, mye kjeft.

Karl Andreas Jahr - journalist og nettleder i KS

Intet nytt under solen. Slike type artikler fører til æresutskjellinger.

Hvordan kan KS skrive om noe sånt, det er jo dømmende og nedbrytende – skrives eller ringes det. Og på en måte er det jo sant. Saken handler ikke denne gangen om hvor mange som ble frelst og helbredet. Tvert imot.

En reaksjon på Facebook var følgende: «Ojojoj!! Hva hadde Pinsebevegelsens Lederråd og KS sagt eller gjort om det var David i Bibelen dette handla om…? Korsfest, korsfest!! Bra Gud ser etter hjertet.»

Så sant. Gud ser til hjertet. Heldigvis.

JAHR: Livets Ords imponerende ekthet.

Gud viser mørket

Samtidig velger Gud, i Davids tilfelle, å få skrevet et helt kapittel om David og Batseba. David drepte en mann for å rappe kona hans. Få av oss har gjort noe like alvorlig.

Presseetikken forteller oss at de med lederansvar og generell gjennomslagskraft i større grad må tåle omtale under kritikkverdige forhold, spesielt når lederen ikke bare er mistenkt eller siktes, men dømmes for kriminell adferd.

Heller ikke Gud via Bibelen virker særlig opptatt å skjønnmale. Andre bibelske forbilder som Salomo, Simon Peter, Samson og Moses, for å nevne noen, gjorde også feil. Bibelen viste alt.

NETT PÅ SAK: Flere artikler her.

Lite KS-krim

Nå kommer aldri Korsets Seier til å jakte krimstoff. Noen blir kanskje skuffet av å høre dette, men vi kommer neppe til å ligge i buskene bak huset til Jan Hanvold, Vebjørn Selbekk eller Egil Svartdahl med en gedigen telelinse på jakt etter sladder. Beklager.

Oppbyggelse er hele tiden målet i Korsets Seier, men oppbyggelse er ikke det samme som å polere solsiden. Det understreker bibelhistorien gang på gang.

Guds folk går på trynet i ny og ne, og Gud viser det. Heldigvis. Ellers hadde i hvert fall ikke jeg følt meg god nok. KS

 

kommentarer