Pinsefesten er i gang Samfunn

Samlet i Jerusalem for å få kraft til misjon

Feststemte pinsevenner fra mer enn 75 forskjellige nasjoner er nå samlet i Jerusalem til konferansen Empowered21. Arrangørene, som består av ledere fra hele den pinsekarismatiske familien, ønsker å legge til rette for en konferanse der Den Hellige Ånd får fylle, oppmuntre og utruste deltagerne fra hele den globale pinsefamilien til frimodige vekkelsesliv.

Familietreff

– Dette er egentlig ikke en konferanse, det er mer som en familie-reunion sa Daniel Kolenda som etterfølger Reinhardt Bonnke som leder for Christ for All Nations, da han talte fredag kveld.
– Vi må hele tiden passe på at vi ikke bare gjør det vi gjør av rutine, men at vi bringer Guds kraft og legedom til mennesker, sa Kolanda som kom til Jerusalem direkte fra Kamerun der 212 000 mennesker hadde tatt i mot Jesus på en vekkelseskampanje uken før.

Fylt med tro

Blant de nærmere ti tusen deltagerne finnes også et par nordmenn.

– Jeg blir så inspirert og full av tro

Jorun Godø - pastor i Pinsekirken Filadelfia Ålesund

– Det er et sånt fokus på å bli fylt opp av Den Hellige Ånd og jeg tror virkelig at det er det mange av oss trenger, sier Godø som også skryter av talerne.
– Her er det stjerneforkynnere og pastorer som har menigheter på flere titusen medlemmer, men alle er her bare for å være med å betjene forsamlingen og lede de inn i livet med Den Hellige Ånd. Det er helt fantastisk.

Dåp
Konferansen som varer gjennom hele pinsen arrangeres i sportshallen Jerusalem Playis Arene og kan følges live på flere kristne TV-kanaler. I dag, lørdag er det blant annet dåp på programmet.
KS kommer tilbake med mer.

kommentarer